Deutsche Telekom: Στον ΟΤΕ η έρευνα για την τεχνολογία VDSL Vectoring

Η ανάθεση της έρευνας και υλοποίησης σεναρίων εφαρμογής της τεχνολογίας VDSL Vectoring για λογαριασμό του ομίλου της Deutsche Telekom έγινε γνωστή σήμερα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η DT για την παρουσίαση του μέλλοντος των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της και των επενδύσεών της στην τεχνολογία.

Ειδικότερα, μετά τη συνέντευξη Τύπου, παρουσία του CEO της εταιρείας, Rene Obermann, του διαδόχου του και CFO, Tim Höttges και της επικεφαλής της DT για την Ευρώπη, Claudia Nemat, ακολούθησαν επιμέρους παρουσιάσεις από ειδικούς, μεταξύ των οποίων και ο Τηλέμαχος Δούκογλου, επικεφαλής των εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης του ΟΤΕ.

VDLS_454

Στο πλαίσιο της πρακτικής της DT για αποκέντρωση των μεγάλων projects, ο ΟΤΕ έχει αναλάβει, για λογαριασμό του ομίλου, την έρευνα και υλοποίηση σεναρίων εφαρμογής της τεχνολογίας VDSL Vectoring, μέσω της οποίας μπορούν να παρέχονται στον καταναλωτή υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο έως 100Mbps μέσω δικτύων FTTC.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ, ο οργανισμός επελέγη για την ανάληψη του έργου λόγω της ποιότητας των εργαστηρίων του, της μακράς εμπειρίας στην έρευνα τεχνολογιών xDSL, της αρχιτεκτονικής FTTC στην οποία βασίζεται το δίκτυό του νέας γενιάς, αλλά και του ιδιαίτερου ρυθμιστικού πλαισίου στο οποίο δραστηριοποιείται. 

Επένδυση 23 δισ. ευρώ στα “δίκτυα του μέλλοντος”
Σε ό,τι αφορά τις υποδομές δικτύων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, αλλά και των επιμέρους παρουσιάσεων, έγινε λόγος για “επένδυση στα δίκτυα του μέλλοντος” που θα αποφέρει ταχύτητες mobile internet έως και 150 Mbps, αλλά και ταχύτητες 100 Mbps με την ανάπτυξη δικτύων οπτικής ίνας και VDSL Vectoring.

Υποδομή Εργαστηρίων-454*280

Την περίοδο 2010-2015, ο όμιλος Deutsche Telekom θα επενδύσει συνολικά 23 δισ. ευρώ στη Γερμανία, ενώ στα άμεσα σχέδια της DT είναι να δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο wifi που θα καλύπτει το σύνολο της πόλης του Αμβούργου. Οι τεχνολογικές αυτές καινοτομίες αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες πόλεις και χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.  

Deutsche Telekom: “Δεν έχουμε προς το παρόν σχέδια για το υπόλοιπο 10% του ΟΤE”

“Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος την εξαγορά του 10% του ΟΤΕ”
Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προθέσεις της DT αναφορικά με το 10% του ΟΤΕ που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, ο κ. Höttges απάντησε: “Έχουμε τη συμφωνία μετόχων η οποία μας δίνει τη δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον να αγοράσουμε ποσοστό από το ελληνικό Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καινούργιο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ