CoLab: Εκδηλώσεις για σχεδιασμό και ανάπτυξη games, B2B συναντήσεις και Athens Green Hackathon τις επόμενες ημέρες

Πέμπτη 21/11 και ώρα 19:00: “Fundamentals on Game Design”
Την Πέμπτη το CoLab κάνει μία free εισαγωγή σε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε πάνω στο Game Design. Θα δείτε πως κάποιος γίνεται game designer, και θα μάθετε πως να φτιάχνετε αρχεία με σωστά δομημένες ιδέες που να προβάλλουν και να αναδεικνύουν τα στοιχεία του παιχνιδιού σας. Θα εστιάσετε στα Video Games αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχές σχεδιασμού ισχύουν και για άλλα παιχνίδια (επιτραπέζια, αθλητικά παιχνίδια, κτλ).

Αυτές οι γνώσεις είναι ιδανικές για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εκπληκτικά παιχνίδια με εμπορική αξία. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει game designer αρκεί να το θέλει. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλή ιδέα.

Αυτό το σεμινάριο θα είναι μια εισαγωγή στα μαθήματα Game Design on Video Games που θα τρέξουν σύντομα στο CoLab Academy.

Εισηγητής: Mike Papagathangelou

Παρασκευή 22/11 και ώρα 19:00: “Free Intro in Game Development”
Στο CoLab Academy ξεκινά σύντομα το ολοκληρωμένο workshop Game Development για να μάθετε πως αναπτύσσονται παιχνίδια με τη Unity 3D. Γι’αυτό, την Παρασκευή το CoLab προσφέρει ένα δωρεάν σεμινάριο για τα μυστικά της πιο διαδεδομένης μηχανής ανάπτυξης video games, την Unity 3D.

Topics σεμιναρίου:
– Πως καταγράφουμε τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού που θέλουμε να φτιάξουμε.
– Τι κώδικα χρειάζεται να ξέρουμε για το game development.
– Πως αναλύουμε τα συστατικά μέρη του παιχνιδιού και πως η Unity 3D βοηθά στην ανασύνθεση τους σε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι.
– Ποιες είναι δυνατότητες που δίνει η Unity 3D στο game development.

Εισηγητής: Γ. Καζαμίας

5 και 6 Δεκεμβρίου “Το CoLab και η StartTech Ventures συμμετέχουν στο European Business Angels Week”
Πάνω από 138 εκδηλώσεις σε 34 χώρες έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επιχειρηματικών Αγγέλων, η οποία ξεκινά σήμερα, 18 Νοεμβρίου, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα συμμετέχει και η Ελλάδα, μέσω του CoLab Workspace και της StartTech Ventures, του μοναδικού ελληνικού μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN) με τη διοργάνωση δύο σχετικών εκδηλώσεων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, στις οποίες θα παραβρεθούν επενδυτές από διάφορες χώρες του κόσμου με εμπειρία και σειρά επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Την Εβδομάδα υποστηρίζουν τόσο ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όσο και η Νέιλι Κρους (Επίτροπος Ψηφιακού Θεματολογίου), με τον πρόεδρο της Κομισιόν, μάλιστα, σε σχετικό του μήνυμα να τονίζει ότι οι επιχειρηματικοί “άγγελοι” είναι ένα σημαντικό στοιχείο της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης της ευρύτερης ευρωπαϊκής στρατηγικής για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η γνώση στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι επενδύσεις “αγγέλων” σε πρώιμα στάδια εταιρειών.
 

14 και 15 Δεκεμβρίου “Athens Green Hackathon 2013”
Είσαι ερευνητής θετικών επιστημών στον τομέα της φυσικής, της χημείας, της γεωπονίας, των μαθηματικών, ή της στατιστικής; Ασχολείσαι με την ανάλυση πειραματικών δεδομένων και το σχηματισμό υποθέσεων ή εμπλέκεσαι σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης;

Κάνε το πρώτο βήμα για να διεκδικήσεις ένα από τα χρηματικά έπαθλα του Athens Green Hackathon 2013, εμπλούτισε τις γνώσεις σου στην επιστήμη των δεδομένων (Data Science) και σκέψου μια ιδέα που θα αναπτύξεις σε τεχνολογική εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Athens Green Hackathon, 14 & 15 Δεκεμβρίου @ CoLab Workspace.

Το course διοργανώνεται από την εταιρεία καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών Agro-Know Technologies σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ στις 29 Νοεμβρίου 2013 από τις 10.00 έως τις 17.00 το απόγευμα και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Αγία Παρασκευή!

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από τα ερευνητικά έργα agINFRA και SemaGrow υπό το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμμετοχή στο course είναι δωρεάν. Υπάρχει όμως περιορισμός στις διαθέσιμες θέσεις, συνεπώς είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ