Clio Muse: 260 επισκέπτες γνώρισαν “από την αρχή” το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου Ευταξία

Συνολικά 260 επισκέπτες “γέμισαν” το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, προκειμένου να γνωρίσουν το μουσείο και να ξεναγηθούν στο χώρο της έκθεσής του, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής περιήγησης Clio Muse την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Το Μουσείο πραγματικά γέμισε με επισκέπτες σε όλες τις αίθουσες και οι εθελοντές που είχε επιλέξει προσωπικά η ομάδα εξηγούσαν τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής με κινητά Android.

Clio Muse: “Μια βραδιά στο Μουσείο” με την εφαρμογή που αλλάζει τον τρόπο που κατανοούμε ένα έκθεμα

Το Μουσείο και η ομάδα καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μετρούσε την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με τα εκθέματα και όπως προέκυψε από τα στατιστικά μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι επισκέπτες άνοιξαν ξανά την εφαρμογή και συνέχισαν να διαβάζουν ιστορίες.

“Από αυτό μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η εκδήλωση πέτυχε το σκοπό της και κατάφερε να ενεργοποιήσει τους επισκέπτες αλλά και να τους κάνει να επιστρέψουν στην εφαρμογή για ακόμη περισσότερες ιστορίες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομάδα της Clio Muse.

Κατά μέσο όρο κάθε επισκέπτης διάβασε 6 ιστορίες, ενώ πιο δημοφιλής “ανακηρύχθηκαν” οι εξής ιστορίες: Οι λέξεις “καρναβάλι” και “αποκριά” – Το Καρναβάλι στην Ελλάδα (5 αγαπημένα, 5 κοινοποιήσεις στα social media),  Στην φωτιά! – Τάβλι του Όθωνα (5 αγαπημένα, 5 κοινοποιήσεις), Η τύχη των επίπλων – Το Γραφείο της Αμαλίας (2 αγαπημένα) και Η Αθήνα του 1674 (5 κοινοποιήσεις).

Αυτή τη στιγμή στην εφαρμογή περιέχονται 10 εκθέματα, 116 ιστορίες για αυτά και 113 επεξηγήσεις όρων, γεγονότων και ιστορικών προσωπικοτήτων τα οποία είναι προσβάσιμα χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να βρίσκεται στο χώρο του μουσείου ή να πληρώσει κάποιο αντίτιμο.

clio muse mouseio poleos athinon 2

Η εκδήλωση “Μια βραδιά στο Μουσείο με την Clio Muse” ξεκίνησε με την παρουσίαση της εφαρμογής στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, η οποία προσέλκυσε ένα κοινό 400 ατόμων και κατα την οποία ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Βούρου Ευταξία, Αντώνιος Βογιατζής, εξήγησε σύντομα την σχέση του Μουσείου με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τους λόγους που το ΔΣ του Μουσείου επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα τους νέους επιστήμονες της ομάδας Clio Muse, ως μια προσπάθεια να κρατήσει τους νέους στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Μουσείου, Αγλαΐα Αρχοντίδου Αργύρη, διηγήθηκε στο ακροατήριο πως έγινε η γνωριμία της ομάδας με την ίδια και εξελίχθηκε στην συνεργασία με το Μουσείο που είχε ως αποτέλεσμα την καινοτόμο εφαρμογή.

Ύστερα, ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Jan Versteeg, περιέγραψε την δράση της ομάδας όπως ο ίδιος την έχει γνωρίσει εντός του συνεργατικού χώρου Orange Grove αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας που θεωρεί ότι την κάνουν επιτυχημένη. Αναφέρθηκε με χιούμορ στο μεγάλο μέγεθος της αίθουσας Παρνασσός συγχαίροντας την ομάδα που κατάφερε να την γεμίσει για να τονίσει ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό της ομάδας Clio Muse που την διαφοροποιεί από τις άλλες είναι το θάρρος και η επιμονή.

Τον λόγο στο τέλος πήραν ο Ανδρέας Φατούρος, η Δάφνη Τσεβρένη και ο Γιάννης Νικολόπουλος που εξήγησαν στο κοινό ότι ο λόγος δημιουργίας της εφαμοργής Clio Muse είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα Μουσεία. Έδωσαν, επίσης, τον ακριβή ορισμό της Clio Muse όπως και παραδείγματα ιστοριών που έκαναν το κοινό να διασκεδάσει. Η ομάδα έδειξε πολύ αναλυτικά στο κοινό τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής μέσω εικόνων και κάλεσε το κοινό να επισκεφθεί το χώρο της έκθεσης αμέσως μετά.

clio muse mouseio poleos athinon

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ