Champions League: Μεγάλη νίκη της Παρί επί της Μπαρτσελόνα – Άντεξε ο ΑΠΟΕΛ

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Champions League, καθώς υποχρέωσε την απόρθητη ως απόψε άμυνα την Μπαρτσελόνα στις φετινές διοργανώσεις να δεχθεί τρία τέρματα, με την ομάδα του Λοράν Μπλαν να παίρνει μεγάλη νίκη με 3-2.

Παρά την ήττα της ομάδας του, πάντως, ο Τσάβι κατέγραψε ένα μεγάλο ρεκόρ, αφού είναι πια ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο διεθνής μέσος, που ως το 69ο λεπτό της αναμέτρησης είχε όσες και ο Ραούλ (142), συμπλήρωσε τις 143 αντικαθιστώντας σε εκείνο το σημείο τον Ράκιτιτς, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι έξι των προκριματικών φτάνει τις 149 και χρειάζεται άλλες δύο για να ξεπεράσει τον πρώτο, που είναι ο Ράιαν Γκιγκς.

Να σημειωθεί ότι ο συμπαίκτης του, Αντρές Ινιέστα, έφτασε με τη σειρά του στις 100 συμμετοχές, όπως και ο Τζον Τέρι της Τσέλσι, ο οποίος «κατοστάρησε» απόψε στον αγώνα του Ζοζέ Αλβαλάδε εναντίον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει στη Βαρκελώνη την πρώτη αγωνιστική, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος του Άγιαξ 1-1 στη Λευκωσία, ενώ σε ένα άλλο ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες με το ίδιο σκορ στην Αγγλία.

Στον ίδιο αγώνα ο αρχηγός των Ιταλών, Φραντσέσκο Τότι, με το γκολ που πέτυχε έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, τρεις ημέρες μετά τα 38α γενέθλιά του. Ο Μανωλάς ήταν και απόψε βασικός στους τζαλορόσι, ενώ Χολέμπας και Τοροσίδης μπήκαν προς το τέλος, ως αλλαγές.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στους ομίλους 5-8:

5ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν Μονάχου 0-1 (22΄ πεν. Μίλερ)

Μάντσεστερ Σίτι-Ρόμα 1-1 (4΄ πεν. Αγουέρο – 23΄ Τότι)

6ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ 1-1 (31΄ πεν. Μαντούκα – 28΄Άντερσεν)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 3-2 (10΄ Νταβίντ Λουίς, 26΄ Βεράτι, 54΄ Ματουιντί – 12΄ Μέσι)

7ος όμιλος
Σάλκε-Μάριμπορ 1-1 (56΄ Χούντελαρ – 37΄ Μποχάρ)

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Τσέλσι 0-1 (34΄ Μάτιτς)

8ος όμιλος
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (19΄ Πολιάκοφ, 41΄ Καρνίτσκι – 45΄ Αντούριθ)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο 2-2 (52΄ Άλεξ Τεξέιρα, 85΄ Λουίς Αντριάνο – 89΄ πεν., 90΄+ Μαρτίνες)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ