Camden Town Brewery: Μία μπύρα την ημέρα… κάνει την τράπεζα πιο πέρα!

Στην επιλογή του crowdfunding καταφεύγει μια μικρή, τοπική ζυθοποιία της Βρετανίας, η Camden Town Brewery, γυρίζοντας την πλάτη στις τράπεζες.

Η πέντε ετών εταιρεία αναζητάει περίπου 3,5 εκατ. λίρες (5 εκατ. δολ.), καλώντας τους πελάτες της να συνεισφέρουν 0,10 λίρες για κάθε δύο πίντες μπύρας. Σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δεύτερο εργοστάσιο και να διπλασιάσει το προσωπικό της στα 200 άτομα, αυξάνοντας παράλληλα κατά 5 φορές τις πωλήσεις της έως το 2020.

Όσοι πελάτες συνεισφέρουν πάνω από 1.000 λίρες, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε πάρτι της βιομηχανίας, δύο φορές το χρόνο, με δωρεάν μπύρα και επιπλέον ένα κιβώτιο μπύρες κάθε χρόνο. Το μοντέλο αυτό ακολούθησε μια βιομηχανία μπουρίτος στο Μεξικό, προκειμένου να συγκεντρώσει και εκείνη χρήματα.

Αλλά και μια ζυθοποιία από τη Σκωτία έπραξε το ίδιο το 2013 και κατάφερε να συγκεντρώσει 4,25 εκατ. λίρες μέχρι σήμερα. Η Camden Town Brewery έπιασε το δικό της αρχικό στόχο του 1,5 εκατ. λιρών μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ., με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αποτιμάται σε 75 εκατ. λίρες. Οι δανειακές της υποχρεώσεις στα τέλη του έτους θα φτάσουν τα 3 εκατ. λίρες.

Περισσότεροι από τους μισούς που συμμετέχουν στην “εθελοντική” χρηματοδότηση της εταιρείας έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 50.000 λίρες, ενώ η ζυθοποιία ξεκίνησε διαφήμιση στο Μετρό του Λονδίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ