British Medical Journal: Οι καλύτερες μπύρες χωρίς αλκοόλ

Επιστήμονες που συγκεντρώθηκαν στην πόλη Κιάντι της Ιταλίας ζήτησαν τη γνώμη 800 κατοίκων της για τις καλύτερες μπύρες χωρίς αλκοόλ. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal και παρουσιάζονται από την εφημερίδα Guardian.

Η Becks Blue Alcohol Free χαρακτηρίστηκε από όσους τη δοκίμασαν ως ουδέτερη. Η Bavaria Malt Non Alcoholic Beer είχε καλύτερη τύχη, καθώς όσοι τη δοκίμασαν πιστεύουν ότι έχει πιο fair γεύση.

Όσο για τη Bavaria Wit 0.0%, δίχασε όσους τη δοκίμασαν, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι έχει ιδιαίτερα οξεία γεύση, ενώ άλλη ότι έχει γλυκιά γεύση. Υπάρχει, όμως, και η Bavaria fruity rose 0.0%, η οποία συγκρίνεται κάλλιστα – σύμφωνα με τους δοκιμαστές – με ροζέ κρασί. Γι’ αυτό το λόγο είναι “απογοητευτική” για κάποιους και “δεν έχει σχέση με μπύρα”.

Η Fosters radler zero 0.0% κρίθηκε θετικά, παρά το γεγονός ότι προσομοιάζει με λεμονάδα. Έτσι, θετικά κρίθηκε συνολικά η γεύση της, αλλά όχι η ομοιότητα αυτής με μπύρα.

Η Cobra 0.0% συγκέντρωσε τις χειρότερες κριτικές. Όσοι τη δοκίμασαν, είπαν πως όχι μόνο δεν μοιάζει με μπύρα, αλλά επιπλέον έχει πολύ κακή γεύση…

Για το τέλος, οι ερευνητές προσέφεραν στους δοκιμαστές την Βecks 4.8%. Μια μπύρα, δηλαδή, με αλκοόλ, αλλά σε χαμηλή ποσότητα. Οι κριτικές ήταν θετικές, με τους περισσότερους να συμφωνούν ότι “πρόκειται για πραγματική μπύρα”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ