AVG: Εξαγοράζει την Location Labs του Ελληνοκαναδού Τάσσο Ρουμελιώτη για 220 εκατ. δολ.

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Η AVG, μία από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας, ανακοίνωσε την εξαγορά της Location Labs, μίας εταιρείας που έχει δημιουργηθεί από τον Ελληνοκαναδό Τάσσο Ρουμελιώτη.

Η Location Labs δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών και πάλι στον τομέα της ασφάλειας για κινητές συσκευές τις οποίες παρέχει ως λογισμικά-υπηρεσίες σε παρόχους τηλεπικοινωνιών οι οποίοι με τη σειρά τους τις παρέχουν στους συνδρομητές τους. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία αναπτύσσει εφαρμογές για τον γονικό έλεγχο της χρήσης της συσκευής (Phone Controls), τον γονικό εντοπισμό της τοποθεσίας της συσκευής και του κατόχου της (Locator), και το κλείδωμα της συσκευής κατά τη διάρκεια της οδήγησης (Drive Safe). Ανάμεσα στους πελάτες της Location Labs βρίσκονται εταιρείες όπως AT&T, T-Mobile, Telefonica, Verizon και άλλες, ενώ τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν πάνω από 1,2 εκατ. συνδρομητές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 από τον Τάσσο Ρουμελιώτη, ο οποίος προηγουμένως ήταν υψηλόβαθμος εταίρος στην Bain & Company και αντιπρόεδρος στην Claridge, ένα fund 3 δισ. δολ. Η εταιρεία ξεκίνησε τα πρώτα τρία χρόνια στην Ασία, ωστόσο «μετακόμισε» στις ΗΠΑ όταν εμφανίστηκαν οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Στα 12 χρόνια έχει αναπτυχθεί από δύο άτομα σε πάνω από 220 εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα για την εξαγορά της Location Labs και δηλώσεις του Τάσσο Ρουμελιώτη στο Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ