Attica Bank: Σε αναζήτηση επενδυτών ενόψει ΑΜΚ – Δημιουργεί ήδη εσωτερικο κεφάλαιο

Σε κινήσεις για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις διεργασίες για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, μετά την οδηγία της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει προχωρήσει η Attica Bank, σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν το γύρο της ελληνικής αγοράς την τελευταία ώρα.

H Attica Bank είναι η μοναδική τράπεζα η οποία ανακεφαλαιοποιήθηκε με ίδια μέσα και χωρίς τη συνδρομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και φέρεται πως αναζητά στρατηγικό επενδυτή, αλλά και επενδυτές από την αγορά, για να πλαισιώσει το βασικό της μέτοχο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ.

Μάλιστα, η τράπεζα προβαίνει ήδη σε κινήσεις δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, προκειμένου να καταστεί περισσότερο ελκυστική στους επενδυτές.

Από την πλευρά της Attica Bank αυτό που αναφέρεται είναι ότι η τράπεζα θα καταφέρει να συνεχίσει αυτόνομα την πορεία της, και υπενθυμίζεται ότι δεν συμμετέχει στα πανευρωπαϊκά stress tests τα οποία θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, καθώς σήμερα πληροί τους απαιτούμενους, από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ