AthensFashionClub: Οδηγεί τη μόδα στο μέλλον με τον 1ο Εκπαιδευτικό Μαραθώνιο Μόδας

Έναν εκπαιδευτικό μαραθώνιο μόδας, με δωρεάν σεμινάρια Σχεδίου Μόδας, Personal Styling, Fashion Business και Wearable Technology διοργανώνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00-17:00 το AthensFashionClub, ο μοναδικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα στο χώρο της Μόδας και ταυτόχρονα Design Studio Υψηλής Ραπτικής που ξεχωρίζει για την καινοτομία του στον χώρο της νανοτεχνολογίας με την δημιουργία ενδυμάτων “φορέσιμης τεχνολογίας”.

Σκοπός είναι όλοι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν εντελώς δωρεάν για το αντικείμενο μόδας που τους ενδιαφέρει και να νιώσουν δημιουργικοί μέσα από τα  καινοτόμα προγράμματα της σχολής.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι ως εξής:
•    11.00-12.00: Ενημέρωση-Εισαγωγή
•    12.00-14.00: Fashion Design  για αρχάριους στο σχέδιο
•    12.00-14.00: Personal Styling  για αρχάριους στο Styling
•    12.00-14.00: Fashion Business & Entrepreneurship για νέους επιχειρηματίες στον χώρο της Μόδας
•    14.00-16.00: Wearable Technology για προχωρημένους Σχεδιαστές Μόδας ή απόφοιτους από άλλες σχολές μόδας
•    16.00-17.00: Ελεύθερη ώρα για γνωριμία

Για τη συμμετοχή στα δωρεάν σεμινάρια Μόδας απαιτείται δήλωση συμμετοχής για δέσμευση της θέσης. Η δήλωση μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή μέσω e-mail στη σχολή.
Για επικοινωνία: τηλ. 2130271069, 6940266063, e-mail :[email protected] ή με μήνυμα στην σελίδα του AthensFashionClub στο facebook.

Καινοτομία και ανάπτυξη!
Στο Design Studio του Athensfashionclub δημιουργoύνται ρούχα που ενσωματώνουν την τεχνολογία των LED και ταυτόχρονα στη σχολή διδάσκεται το μάθημα “Wearable Technology” στους σπουδαστές που θέλουν να γίνουν οι Σχεδιαστές του Μέλλοντος και να ξεχωρίσουν στην διεθνή αγορά.

Το “AthensFashionClub” από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και μετά  προσανατολίστηκε δυναμικά στο αναδυόμενο πεδίο “Wearable Technology”.

Η επιχείρηση συμμετείχε σε αρκετά συνέδρια προβάλλοντας τα “πρωτότυπα” καινοτόμα ενδύματα που έχει σχεδιάσει και έλαβε μέρος σε “πάνελ” καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Μέσα από συνεχείς συμμετοχές σε διαγωνισμούς καινοτομίας, όπως το “Future Scope” και accelerators, όπως το “Startupbootcamp HighTechXL”, η εταιρία επιλέχθηκε τον Νόέμβριο του 2013 στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης, “Orange Grove” για την καινοτομία των ενδυμάτων με υλικά Νανοτεχνολογίας με στόχο την προώθηση των προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη, αλλά το γεγονός πώς μέσα σε ένα εξάμηνο η εταιρεία έχει καταφέρει να βρεθεί σε σημαντικές ‘σκηνές’ του επιχειρηματικού κόσμου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ομάδα της”, αναφέρει η ομάδα της AthensFashionClub.

Εφαρμογή των καινοτόμων υλικών Νανοτεχνολογίας στην υψηλή ραπτική
Η επιχείρηση και σχολή μόδας “AthensFashionClub” συμμετείχε στο επιστημονικό Πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2013 που διεξήχθη στις 6-13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ.

Το AthensFashionClub σε συνεργασία με το εργαστήριο Laboratory for Thin Films – Nanosystems & Nanometrology (LTFN) και τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN στοχεύει στην δημιουργία χρηστικών και λειτουργικών ενδυμάτων με ενσωματωμένη τεχνολογία που δίνει χρηστικότητες σε αυτά.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου “Nanotexnology 2013”, στο περίπτερο του Εργαστηρίου LTFN εκτέθηκε ένα νυφικό με ενσωματωμένη την τεχνολογία των LED, καθώς και ένα φόρεμα εμπνευσμένο από τη Μινωική εποχή με αναφορά στην τεχνολογία των εκτυπωμένων οργανικών ηλεκτρονικών.

Ανάμεσα στις 20 καλύτερες high-tech startup εταιρείες παγκοσμίως
Το AthensFashionClub βρέθηκε στο Eindhoven στις 14-16 Οκτωβρίου στο Startupbootcamp HighTechXL, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης/ωρίμανσης startup και συναγωνίστηκε τις υπόλοιπες 20 high tech εταιρείες. Επί δύο συνεχόμενες ημέρες παρουσίασε την καινοτόμα ιδέα της ένωσης της νανοτεχνολογίας με την μόδα, η οποία προκύπτει με την εφαρμογή των καινοτόμων υλικών νανοτεχνολογίας στα είδη σπορ.

Ακολούθησε ένας δυνατός γύρος όπου περισσότεροι από 80 μέντορες από τον επιχειρηματικό, επενδυτικό και τεχνικό τομέα συνομίλησαν κατ’ ιδίαν με την ομάδα του AthensFashionClub. Σε αυτόν τον γύρο, η ομάδα της εταιρείας δέχτηκε συμβουλές, τις οποίες κατέγραψε άμεσα για το σωστό και ομαλό συντονισμό των επόμενων στρατηγικών κινήσεων της εταιρείας.

Πάθος για δημιουργία και καινοτομία
Το “Athensfashionclub” συμμετείχε στις 2 Νοεμβρίου 2013 στο 5ο πολυσυνέδριο “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ” NEXT GENERATION που διοργάνωσε το διαδικτυακό κανάλι ka-business.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, Μαρία Βυτινίδου έκλεισε με την ομιλία της την τελευταία ενότητα όπου παρουσιάστηκαν καινοτομίες επιχειρηματιών. Στην παρουσίαση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της συνύπαρξης των πεδίων της επιστήμης και της μόδας με σκοπό να γεννηθεί ένα νέο προϊόν λειτουργικό και καινοτόμο.

Στόχος η ωρίμανση και η ανάπτυξη του προϊόντος μέσα σε 6 μήνες
Στις 6 Δεκεμβρίου, 2013, το “Orange Grove” καλωσόρισε 31 νέους επιχειρηματίες που αντιπροσωπεύουν 18 startup εταιρείες. Το Athensfashionclub επιλέχθηκε από το “Orange Grove” για την καινοτομία των ενδυμάτων με υλικά Νανοτεχνολογίας που σχεδιάζονται στο Design Studio, τα οποία προσδίδουν ειδικές λειτουργίες με biosensors, oleds, displays…

Μετά την υπογραφή των συμφωνιών των συμμετεχόντων, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις συστήθηκαν μεταξύ τους με ένα “elevator pitch”. Η ομάδα του AthensFashionClub θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης για έξι μήνες. 

Η εταιρεία επενδύει στα καινοτόμα προγράμματα “business development” με σκοπό τα καινοτόμα προϊόντα της στον χώρο “Wearable technology” να λανσαριστούν στην διεθνή αγορά.

Fashion Design και μετάξι
Το “AthensFashionClub” βρέθηκε στο Σουφλί, στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2013, στη διημερίδα με θέμα: “Fashion design και Μετάξι” που οργανώθηκε από την ΠΑΜΘ – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Σύλλογο φίλων  της μετάξης “Η ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ” και το Δήμο Σουφλίου. Συνολικά δεκαοχτώ νέοι σχεδιαστές συμμετείχαν στο διαγωνισμό “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ”.

Βασικός στόχος ήταν η εξοικείωσή των νέων σχεδιαστών με το προϊόν, η γνωριμία τους με τις τεχνικές παραγωγής και επεξεργασίας του και η ενασχόλησή τους με το σχεδιασμό και την παραγωγή μεταξωτών προϊόντων ένδυσης.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, Μαρία Βυτινίδου στην ομιλία της προς τους νέους σχεδιαστές με θέμα  ”Η καινοτομία στη μόδα” τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό οι νέοι σχεδιαστές να αγωνίζονται για τους στόχους και τα όνειρα που θέτουν καθημερινά”.

Οι σχεδιαστές στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησαν ένα δημιουργικό workshop όπου σε ομάδες εμπνεύστηκαν από την ελληνική παράδοση ώστε να δημιουργήσουν  σχέδιο σε ύφασμα έχοντας κατανοήσει τον ρόλο των μοτίβων στο σχεδιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ