Apple: Εξαγοράζει την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Topsy Labs

Την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Topsy Labs εξαγοράζει, έναντι περισσότερων των 200 εκατ. δολαρίων, η Apple, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Η “ιδιαιτερότητα” στη συγκεκριμένη εξαγορά δεν είναι τόσο το αντίτιμο της εξαγοράς, όσο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην ανάλυση της ψυχολογίας των καταναλωτών που είναι χρήστες του Twitter, και είναι από τις ελάχιστες που έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα μηνύματα του Twitter και στην υπηρεσία microblogging.

Οι πληροφορίες σχετικά με το τί συζητείται περισσότερο στο Twitter μπορεί να ενσωματωθεί με πολλούς τρόπους από την Apple στις υπηρεσίες της, σύμφωνα με την αναλύτρια της EMarketer, Debra Aho Williamson, όπως η υπηρεσία φωνητικής αναζήτησης Siri, ή σε ανάλογες συστάσεις αγοράς μέσα από το iTunes και το App Store.

Η εξαγορά της Topsy Labs έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό η Apple προκειμένου να ενισχύσει υπάρχουσες υπηρεσίες ή μελλοντικά της προϊόντα, όπως αυτή της εταιρείας προϊόντων ασφάλειας δακτυλικών αποτυπωμάτων AuthenTec, την τεχνολογία της οποίας ενσωμάτωσε στο νέο iPhone 5s, και της ισραηλινής εταιρείας PrimeSense που ειδικεύεται στην τεχνολογία παρακολούθησης κίνησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ