Algae Farms: Την Δευτέρα τα “σπουδαία” για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο – Το StartUPper.gr “σκαννάρει” το ενημερωτικό δελτίο

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Στην “τελική ευθεία” μπαίνει πλέον η διαδικασία ένταξης της εταιρείας Algae Farms (Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Άλγης) στην ΕΝΑ ΣΤΕΠ, με στόχο να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία που θα εγκαινιάσει με επιτυχία την νέα αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών για νεοφυείς ή καινοτόμες μικρομεσαίες εταιρείες. Ήδη από την Δευτέρα 21 Ιουλίου έχει εκδοθεί το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρείας για τη δημόσια προσφορά των μετοχών της, ενώ από εχθές, Πέμπτη, έχει ανοίξει και το Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών στο οποίο μπορούν να εγγράφονται και να καταθέτουν τις εντολές τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Η δημόσια προσφορά και το ΗΙΒΠ θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 17:00.

Διαβάστε επίσης: Άλλες τέσσερεις καινοτόμες εταιρείες στην «πόρτα» του Χρηματιστηρίου

Η εταιρεία αναζητά κεφάλαια ύψους 1.499.996,29 ευρώ, εκδίδοντας 224.887 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,31 ευρώ ανά μετοχή, με τιμή διάθεσης 6,67 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την ολοκλήρωση της άντλησης κεφαλαίων το σύνολο των μετοχών της εταιρείας θα ανέρχεται σε 850.387.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Χρηματιστηρίου για την νέα αγορά, η διαδικασία θα θεωρηθεί επιτυχής και οι μετοχές της εταιρείας θα ενταχθούν στην κατηγορία ΕΝΑ ΣΤΕΠ, εφόσον η προσφορά καλυφθεί στο σύνολό της και μετά την ολοκλήρωση της άντλησης κεφαλαίων η εταιρεία διαθέτει τουλάχιστον 50 μετόχους. Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας δεν υπάρχει εγγύηση κάλυψης, ενώ σε περίπτωση μερικής κάλυψης η διαδικασία θεωρείται ανεπιτυχής, ακυρώνεται η ένταξη στην ΕΝΑ ΣΤΕΠ και τα χρήματα επιστρέφονται στους επενδυτές άτοκα. Σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της δημόσιας προσφοράς, η ένταξη της εταιρείας στην ΕΝΑ ΣΤΕΠ αναμένεται στις 6 Αυγούστου, αφού έχει προηγηθεί η πιστοποίηση της ΑΜΚ από το ΔΣ της εταιρείας.

Η “υποδοχή” των επενδυτών
Σύμφωνα με στελέχη του Χρηματιστηρίου που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία ένταξης της Algae Farms στην νέα αγορά, τα μέλη διαπραγμάτευσης του ΧΑ “έχουν δείξει θερμό ενδιαφέρον για την είσοδο της εταιρείας, πραγματοποιώντας ενημερωτικά ραντεβού με επενδυτές προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην νέα αγορά. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές στο Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών και μετά την έναρξη της ισχύος της δημόσιας προσφοράς κατατέθηκαν οι πρώτες δοκιμαστικές εντολές, ενώ ο μεγάλος όγκος τοποθετήσεων αναμένεται να γίνει μέσα στην Δευτέρα. Αυτό που τονίζεται από τα στελέχη του ΧΑ είναι το μικρό – “πιεσμένο” – χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της έγκρισης και το άνοιγμα της δημόσιας προσφοράς, χωρίς τη διεξαγωγή του αποκαλούμενου “pre-marketing”, δηλαδή της “ανίχνευσης” των διαθέσεων της αγοράς. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφενός μεν για να εκκινήσει η εταιρεία άμεσα την εκτέλεση των απαιτούμενων προμηθειών για την εφαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου και αφετέρου για να αποφευχθεί η καλοκαιρινή επενδυτική “ραστώνη”. Προς το παρόν, πάντως, δεν τίθεται κανένα θέμα πιθανής παράτασης του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών για την εισαγωγή της Algae Farms.

Όπως τονίζουν τα στελέχη του Χρηματιστηρίου, και για την επενδυτική κοινότητα η επιτυχημένη είσοδος της Algae Farms στην ΕΝΑ ΣΤΕΠ αποτελεί ένα “στοίχημα”, από το οποίο θα εξελιχθεί και η διάθεση απέναντι στην νέα εναλλακτική αγορά. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες εταιρείες που βρίσκονται στην “πόρτα” της εισαγωγής στο ΧΑ, τονίζεται ότι δεν υπάρχει ακόμη τίποτε οριστικοποιημένο ή δυνατόν να αναφερθεί.

Το StartUPper.gr “σκαννάρει” ολόκληρο το πληροφοριακό σημείωμα της Algae Farms και σας παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία από το επενδυτικό της πλάνο και τις οικονομικές της προβλέψεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ