Aegean: Δωρεάν 25.000 εισιτήρια σε 500 φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους

Μία νέα πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η Aegean Airlines, με βάση την οποία θα προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε 500 φοιτητές ΑΕΙ που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, προκειμένου εν μέσω οικονομικής κρίσης να άρει ένα σημαντικό βάρος από τις οικογένειες των φοιτητών.

Όπως παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής Ευτύχιος Βασιλάκης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα θα αφορά σε νεοεισαχθέντες των ετών 2013 και 2014 και θα καλύπτει τα εισιτήρια ολόκληρης της φοιτητικής τους περιόδου (τέσσερα ή πέντε έτη ανάλογα με τη σχολή) με 8 εισιτήρια ανά έτος από τον τόπο διαμονής προς τον τόπο σπουδών και αντίστροφα.

Οι φοιτητές που θα επιλεχθούν κατανέμονται ως εξής:
– 200 φοιτητές ΑΕΙ (100 ανά έτος) που διαμένουν στις αποκαλούμενες άγονες γραμμές (περί τα 15 νησιά) τα δρομολόγια των οποίων έχει αναλάβει με κρατική επιδότηση η Aegean
– 300 φοιτητές ΑΕΙ (150 ανά έτος) από την υπόλοιπη Ελλάδα, είτε προέρχονται από νησί ή την περιφέρεια είτε από αστικά κέντρα.

Για την επιλογή των φοιτητών από τον γενικό πληθυσμό θα ισχύσουν και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (εισόδημα και αριθμός μελών οικογένειας) και βαθμολογικά (ο βαθμός εισαγωγής των φοιτητών).

Η Aegean αναμένει στη διάρκεια της πενταετίας να χορηγήσει από 18.000-25.000 εισιτήρια, με κόστος περίπου 2.500 ευρώ ανά οικογένεια (η εταιρεία εκτός από το κόστος του εισιτηρίου θα αναλάβει και τη φορολογική επιβάρυνση).

Οι αιτήσεις ενδιαφερομένων φοιτητών ΑΕΙ θα μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από την 1η έως την 15η Απριλίου μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr. Η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει στις 2 Μαΐου.

Όπως τόνισε ο Ευτ. Βασιλάκης, ολόκληρη η διαδικασία των αιτήσεων, επιλογής, έκδοσης και χρήσης των εισιτηρίων θα γίνεται διαδικτυακά, καθώς οι ωφελούμενοι νέοι έχουν πολύ μεγάλη εξοικείωση με το Διαδίκτυο και τα social media.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπ. Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ