9ο Roadshow Χ.Α. Λονδίνου – Ν. Μηταράκης: “Τα ‘νούμερα’ μας επιτρέπουν να μειώσουμε τους φόρους”

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ, Λονδίνο

Οι πυλώνες που χάραξε η κυβέρνηση το 2012 έχουν αρχίσει και αποδίδουν και αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να προωθήσει το θέμα των φοροελαφρύνσεων, τόνισε ο υφυπ. Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης από το βήμα του 9ου Roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο.

«Η μέχρι τώρα ‘πορεία’ της ελληνικής οικονομίας μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Οι φόροι θα μειωθούν στο μέλλον. Δεν είναι μόνο πολιτική απόφαση, αλλά και τα ίδια τα νούμερα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε, με την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώπιον των δεκάδων επενδυτών που βρέθηκαν στην αίθουσα του γραφείου του Bloomberg στο Λονδίνο.

Σε ό,τι αφορά στις κυβερνητικές επιλογές για το επόμενο διάστημα, ανέφερε ότι προέχει η διασφάλιση της μετάβασης από μία οικονομία που βασίζεται στο δημόσιο τομέα σε μία που βασίζεται στον ιδιωτικό, τη συνεργασία με τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τζίρων και κερδών, η διασφάλιση του προσανατολισμού προς τις μεταρρυθμίσεις και η συνέχιση της βελτίωσης της οικονομίας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και όχι προς άλλες, ανταγωνιστικές οικονομίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ