9ο Roadshow Λονδίνου: Οι πολιτικές εξελίξεις “άγνωστος Χ” για τους fund managers (video report)

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ, από το Λονδίνο

Μπορεί επίσημα το 9ο Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο Λονδίνο να ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, όμως ουσιαστικά το roadshow του ελληνικού χρηματιστηρίου για το 2014, στην βρετανική πρωτεύουσα, ξεκίνησε εχθές, Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, καθώς πέντε εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες: η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΕΧΑΕ και η AEGEAN ξεκίνησαν τις συναντήσεις τους με τους αναλυτές μια ημέρα νωρίτερα, καθώς ήταν αδύνατον να “χωρέσουν” όλες οι συναντήσεις των 31 εισηγμένων που θα βρεθούν στο City του Λονδίνου σε μόλις δύο ημέρες.

9oXA_London_454x280

Ειδικότερα, έχουν ήδη προγραμματισθεί περισσότερες από 1.050 συναντήσεις με 190 Fund Managers από 125 Funds, εδώ στο Λονδίνο, με το ενδιαφέρον να κρίνεται και για την εφετινή χρονιά εξαιρετικά σημαντικό, αλλά και αρκετά υποσχόμενο σχετικά με τις προοπτικές, τόσο του ελληνικού χρηματιστηρίου, όσο και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη το πρόγραμμα επιδέχεται αλλαγών και σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τελικός αριθμός των συναντήσεων να ξεπεράσει ακόμη και τις 1.100 συναντήσεις.

Ωστόσο σε αυτή τη φάση οι αναλυτές εστιάζουν σε δύο βασικά σημεία:
1. Στο πλεόνασμα και την βιωσιμότητα του.
2. Στις πολιτικές εξελίξεις.

Με τον δεύτερο παράγοντα να παραμένει σε αυτή τη φάση ο “άγνωστος Χ” για τους αναλυτές που παρακολουθούν την Ελλάδα και τις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 9ου Roadshow θα δώσουν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στην πρώτη και στην ημέρα του Roadshow στο Bloomberg. Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης θα μιλήσει σήμερα, σε κοινή εκδήλωση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και τον Holger Schmieding, Chief Economist της Bereberg Bank, ενώ ο κ. Χαρδούβελης αύριο, Παρασκευή.

Αναλυτικά οι 31 εισηγμένες εταιρείες που θα δώσουν το “παρών” στο 9o Roadshow του X.A., στο Λονδίνο είναι οι:
– Aegean Airlines
– Alpha Bank
– Attica Bank
– Eurobank
– Eurobank Properties
– Folli Follie Group
– Intralot
– Lamda Development
– Marfin Investment Group
– MLS
– Motor Oil
– OTE
– ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ
– ΔΕΗ
– Εθνική Τράπεζα
– ΕΛΛΑΚΤΩΡ
– Ελληνικά Πετρέλαια
– Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος
– ΕΧΑΕ
– Κρι – Κρι
– ΜΕΤΚΑ
– Μυτιληναίος
– ΟΠΑΠ
– Πλαίσιο
– Πλαστικά Θράκης
– ΣΑΡΑΝΤΗΣ
– Σωληνουργεία Κορίνθου
– ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
– ΤΙΤΑΝ
– Τράπεζα Πειραιώς
– Φουρλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ