200 δισ. δολ. για την Alibaba!

“Καλπάζουν” τα έσοδα της Alibaba στο β’ τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά από εταιρεία τεχνολογίας.

Η αύξηση των εσόδων έφτασε το 30% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και το 46% σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα 2,54 δισ. δολ.

Τα κέρδη των μετόχων της εταιρείας επίσης σκαρφάλωσαν στα 1,99 δισ. δολ. ή 84 σεντ ανά μετοχή, οδηγώντας τους αναλυτές στην εκτίμηση ότι η εταιρεία αποτιμάται στο ποσό-μαμούθ των 200 δισ. δολ.

Η Alibaba, πάντως, εξακολουθεί να διατηρεί το 80% των πωλήσεών της στην Κίνα, λόγω και της ραγδαίας αύξησης της διείσδυσης του Internet στη χώρα. Συνολικά, στα τέλη Ιουνίου, είχε 279 εκατ. πελάτες – διπλάσιους σε σχέση με πέρυσι – ενώ ο “μέσος” πελάτης προχωρά σε 52 παραγγελίες το χρόνο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προχωρήσει στη δημόσια προσφορά την ερχόμενη εβδομάδα και εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για αποτίμηση 200 δισ. δολ., θα γίνει μία από τις 20 μεγαλύτερες εταιρείες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ξεπερνώντας γίγαντες όπως η Amazon και το eBay.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ