10 φορές ταχύτερους υπολογιστές “υπόσχεται” αγγλικό πανεπιστήμιο

Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να κάνουν τους υπολογιστές τους να “τρέχουν” μέχρι 10 φορές γρηγορότερα, χάρη σε μια web-based υπηρεσία, η οποία έχει αναπτυχθεί σε ερευνητικό έργο με επικεφαλής ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire.

Το Κέντρο Computer Graphics and Visualisation του Πανεπιστημίου του Bedfordshire, σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Groningen (Ολλανδία), ανέπτυξε μια online υπηρεσία για τους σχεδιαστές λογισμικού ώστε οι εφαρμογές να τρέχουν από την κάρτα γραφικών και όχι από τον κεντρικό επεξεργαστή. Το GPSME Toolkit επιτρέπει στον κώδικα CPU (Central Processing Unit) να μετατρέπεται σε κώδικα GPU (Graphics Processing Unit) εύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά.

Η εκτέλεση προγραμμάτων από την GPU -αρκετά κοινή πρακτική σε PC νεότερης τεχνολογίας- επιτρέπει στα υπολογιστικά συστήματα να αποδίδουν καλύτερα, δεδομένου ότι μπορούν να διαχειριστούν χιλιάδες εργασίες ταυτόχρονα.

Το Toolkit έχει ασφαλή πρόσβαση και έχει χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή των συστημάτων πληροφορικής σε τέσσερις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ανά την Ευρώπη. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για τους σχεδιαστές λογισμικού, για να το χρησιμοποιούν online μέσω του www.gp-sme.eu.

Ο δικτυακός τόπος Toolkit έχει εύκολα tutorials για να βοηθήσει τους χρήστες να μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, ώστε να τρέχουν πλέον στην κάρτα γραφικών και όχι στη CPU, η οποία, όπως καλά γνωρίζουμε, επιτρέπει στους υπολογιστές για να τρέχουν πιο γρήγορα.

Ο καθηγητής Dong του Πανεπιστημίου αναφέρει ότι το GPSME θα είναι επωφελές, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ: “Οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά και το GPSME θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν σημαντικά τα προϊόντα τους από άποψη ταχύτητας και ποιότητας χωρίς σημαντικά έξοδα. Το GPSME θα υποστηρίξει επίσης την εκτέλεση των προηγμένων τεχνικών σε αποδεκτούς χρόνους και ως εκ τούτου θα επιτρέψει στις ΜΜΕ να χρησιμοποιήσουν πιο περίπλοκα υπολογιστικά μοντέλα σε νέα προϊόντα τους. Αυτό μπορεί να τους αποφέρει σημαντικά εμπορικά οφέλη και να βελτιώσει σημαντικά τη θέση τους στην αγορά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ