1.650.010 οχήματα κατάφερε να πουλήσει η Mercedes-Benz το 2014

“Ρεκόρ” πωλήσεων κατέγραψε το 2014 η Mercedes-Benz, καθώς κατάφερε να πουλήσει 1.650.010 οχήματα καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,9% σε σχέση με το 2013.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν σίγουρη για την επίτευξη αυτού του “ιστορικού” ρεκόρ, καθώς το ρεκόρ πωλήσεων “έσπαγε” κάθε μήνα του 2014. Μάλιστα, μόνο τον Δεκέμβριο του 2014, πουλήθηκαν συνολικά 163.171 οχήματα παρουσιάζοντας αύξηση 17,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Επισημαίνεται ακόμη ότι εξαιρετικά θετικό ήταν και το τελευταίο τρίμηνο για την εταιρεία, καθώς συνολικά η Mercedes-Benz κατάφερε να πουλήσει 454.854 οχήματα.

Ο Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής των Mercedes-Benz Cars δήλωσε σχετικά: “Η Mercedes-Benz βρίσκεται στην τροχιά της επιτυχίας. Τα αποτελέσματα που έφερε η μάρκα σημειώνοντας τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μάρκας μας δείχνουν ότι η στρατηγική που ακολουθούμε όσον αφορά τα προϊόντα μας αποδίδει και ότι τα νέα μας μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο αγοραστικό κοινό. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γκάμα των compact αυτοκινήτων μας, τη νέα C-Class & την S-Class. Οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν σε όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου. Το 2015 θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία στον τομέα των SUV. Περιμένουμε μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις μας από τα SUV μας, τη διάθεση της νέας C-Class σε όλους τους διαθέσιμους κινητήρες, την ολοκληρωμένη γκάμα των compact μοντέλων μας καθώς και τα δύο νέα μοντέλα smart“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ