Υπολογισμός και επαλήθευση αποτυπώματος άνθρακα με βάση το πρότυπο ISO 14064 και τη διαπίστευση του TÜV NORD GROUP

Ο οργανισμός επιθεώρησης και πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού και επαλήθευσης αποτυπώματος άνθρακα με βάση το Πρότυπο ISO 14064, έπειτα από τη διαπίστευση του μητρικού οργανισμού από τη DAkkS (Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης Γερμανίας). Το TÜV NORD CERT αποτελεί τον πρώτο οργανισμό στη Γερμανία που διαπιστεύεται για την επαλήθευση του αποτυπώματος του άνθρακα σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρότυπο.

Με τη διαπίστευση του TÜV NORD, η TÜV HELLAS παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επαληθεύουν το αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις πηγές εκπομπών κατά τη διάρκεια παραγωγής ενός προϊόντος, με την αξιοπιστία ενός ουδέτερου τρίτου μέρους. Παράλληλα, η επαλήθευση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14064 εξασφαλίζει την αξιοπιστία, τη συνέπεια και τη διαφάνεια όσον αφορά στον ποσοτικό προσδιορισμό, την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση του αποτυπώματος άνθρακα.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO 14064 αποτελεί ένα ενιαίο πρότυπο απαραίτητο για τον υπολογισμό του αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και τη σύγκριση και επαλήθευση των αποτελεσμάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ