Τσίπρας: “Νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης”

“Πρώτιστη αξία της Ευρώπης είναι η αποδοχή της λαϊκής κυριαρχίας, και αυτό σηματοδοτείται με την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Μάρτιν Σουλτς “καλό φίλο της Ελλάδας και προσωπικό του φίλο”, ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση “χρήσιμη και εποικοδομητική”, ενώ σημείωσε τη “νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της μεταμνημονιακής Ελλάδας και των θεσμών της ΕΕ”.

Σημείωσε επίσης ότι “έχουμε σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη, σαρωτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων”, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Επίσης, τόνισε ότι “διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια, εγγυόμαστε τη σταθερότητα”.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σούλτς δήλωσε “ευγνώμων” στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση προέκυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, και τόνισε ιδιαίτερα τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ σημείωσε την ανάγκη να φορολογηθούν ουσιαστικά οι πλούσιοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ