“Τρέμουν” την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο οι επιχειρήσεις

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

“Εφιάλτη” για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες της χώρας αποτελεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με “φόντο” την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015.

Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες, που συνομίλησαν με το EMEA.gr, η περίπτωση η χώρα να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο θα έχει ως αποτέλεσμα να “νεκρώσει”, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια, εκ νέου η κρατική “μηχανή” και να “παγώσουν” όλες οι πληρωμές  του ευρύτερου δημοσίου προς τις επιχειρήσεις.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες εξάλλου θυμούνται τι συνέβη στις επαναλαμβανόμενες εκλογές του 2012 (Μάιος και Ιούνιος) όπου για σημαντικό χρονικό διάστημα (και πριν και μετά τις εκλογές) τα ταμεία του δημοσίου είχαν “κλειδώσει”.

Βεβαίως η κατάσταση σήμερα δεν θυμίζει σε καμιά περίπτωση το 2012, όπως εξάλλου λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες με τους οποίους συνομίλησε το EMEA.gr. Στο πλαίσιο αυτό οι ίδιοι, επισημαίνουν, ότι δεν φοβούνται απαραίτητα τις εκλογές, ούτε και τον νικητή αυτών, αυτό που τους φοβίζει – και το ξεκαθαρίζουν – είναι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και το καθημερινό ερώτημα “θα γίνουν ή όχι εκλογές;”.

Όπως μάλιστα τονίζουν – όσοι κυρίως συναλλάσσονται με το στενό δημόσιο τομέα – ότι ήδη σε κάποιες υπηρεσίες του δημόσιου παρατηρείται μια μικρή χαλάρωση, καθώς κάποια στελέχη ή ακόμη και εργαζόμενοι σε αυτές θεωρούν δεδομένο ότι το αργότερο έως τον Μάρτιο θα γίνουν εκλογές και ως εκ τούτου αναμένουν τις αλλαγές που θα επιφέρει το αποτέλεσμα αυτών.

@Dionatos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ