Τράπεζα Πειραιώς: Νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας σε Δράμα, Ημαθία, Καβάλα

Τρεις νέες συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η πρώτη αφορά στην καλλιέργεια της πατάτας με την “ΕΑΣ Δράμας“. Η “ΕΑΣ Δράμας” διαθέτει σύγχρονο συσκευαστήριο στην περιοχή Νευροκοπίου όπου συσκευάζει και εμπορεύεται την πιστοποιημένη με σήμα γεωγραφικής ένδειξης πατάτα Νευροκοπίου, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το εισόδημα των παραγωγών της περιοχής.

Η δεύτερη αφορά σε παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου  του Νομού Ημαθίας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία “ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ“. Η εταιρία “ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ”, έχει τις εγκαταστάσεις της στα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας και  δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Τα προϊόντα της απευθύνονται σε βιομηχανίες επεξεργασίας τροφών και σε δίκτυα διανομής τροφίμων.

Η τρίτη αφορά σε παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού του Νομού Καβάλας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία “Αλκυών ΑΕ“. Η εταιρία “Αλκυών ΑΕ” έχει τις εγκαταστάσεις της στο ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας και δραστηριοποιείται στο εμπόριο σταφυλιών, κερασιών και ακτινιδίων. Η εταιρία “Αλκυών ΑΕ” διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες στη διατήρηση των προϊόντων της και συνεργάζεται με ένα σημαντικό και αξιόπιστο στόλο ψυγείων για την ασφαλή και ποιοτική μεταφορά τους στους τελικούς αποδέκτες.

Κάθε πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ