Το Yahoo ξεπέρασε το Google σε επισκεψιμότητα

Μπορεί η Google να έχει κατά γενική ομολογία τις πιο δημοφιλείς online υπηρεσίες, όμως η Yahoo κατάφερε να την ξεπεράσει στο επίπεδο κίνησης χρηστών. Η Comscore, μία εταιρεία ανάλυσης στατιστικών στοιχείων για σελίδες, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας, σύμφωνα με την οποία το Yahoo.com και τα συγγενικά του sites, συγκέντρωσαν περισσότερη επισκεψιμότητα από ότι το Google.com και τα δικά του sites.

Μόνο τον Ιούλιο, επισκέφτηκαν το Yahoo 197 εκατ. χρήστες, ενώ το Google 192 εκατ. χρήστες. Τα αποτελέσματα συμπεριέλαβαν το Flickr, αλλά όχι και το Tumblr, ενώ η Yahoo, αν και δεν μπορεί παρά να επηρεάστηκε θετικά από την εν λόγω έρευνα, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις μετρήσεις άλλων εταιρειών.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν όμως ότι δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο, καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο η διαφορά των δύο εταιρειών ήταν μόλις διακριτή. Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το Νοέμβριο του 2012, η διαφορά ήταν λίγο μεγαλύτερη, με τη Google να προηγούνταν, αλλά και πάλι οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν αντικειμενικά πολύ κοντά.

Πολύ ενδιαφέρον όμως κρίνεται το γεγονός ότι η έρευνα δεν περιλάμβανε στατιστικά στοιχεία από φορητές συσκευές, δηλαδή smartphones και tablets, τα οποία ως γνωστόν συμβάλλουν πλέον ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κίνησης στο internet. Η Yahoo πάντως επενδύει 200 εκατ. δολάρια ώστε να δημιουργήσει ένα καλό τμήμα ανάπτυξης mobile sites και εφαρμογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ