Το Piraeus Taneo επενδύει 5 εκατ. ευρώ στην inaccess

Την ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 5 εκατ. ευρώ (6,5 εκατ. δολ.), με βασική συμμετοχή από το Piraeus Taneo Capital Fund (το επενδυτικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον όμιλο Venture Capital and Private Equity της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου ΝΕας Οικονομίας), ανακοίνωσε τον Αύγουστο η εταιρεία τεχνολογίας inaccess.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η “ένεση” αυτή κεφαλαίων θα κατευθυνθεί προς την αύξηση της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας και την ενδυνάμωση του προϊοντικού της πορτφολίου. Η inaccess συνεχίζει την στρατηγική της για επέκταση, αυξάνοντας το “αποτύπωμά” της στην αγορά διαχείρισης μονάδων τηλεπικοινωνιών και επιχειρήσεων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και αναπτύσσει προηγμένα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης υποδομών και κτηρίων. Στις λύσεις της inaccess συμπεριλαμβάνεται το insolar, για τη διαχείριση, την καταγραφή και τον έλεγχο πολλαπλών και διεσπαρμένων γεωγραφικά μονάδων παραγωγής ηλιακής ενέργειας και το insite, για την κεντρική διαχείριση εργοστασίων και παραγωγικών μονάδων σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία, ιδανικό για παρόχους τηλεπικοινωνιών και αναμεταδότες.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Λονδίνο, ενώ το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, από όπου και ξεκίνησε η εταιρεία. Οι πωλήσεις και οι παραδόσεις της εταιρείας πραγματοποιούνται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ΗΠΑ, στην Ινδία και στην Ιαπωνία, ενώ τον Ιούλιο το insolar ήταν εγκατεστημένο σε ηλιακές μονάδες με ονομαστική ισχύ άνω των 700 MWp.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ