Το i-Kiosk αλλάζει “ταυτότητα” και “μεγαλώνει”

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Το i-Kiosk, μία από τις πιο επιτυχημένες έως σήμερα ελληνικές startups, ανακοινώσε και επισήμως εχθές, Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Open Coffee Athens την ανάπτυξη της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας, με στόχο να “χτυπήσει” πλέον ολόκληρη τη βιομηχανία λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα και να προωθήσει τις λύσεις που αναπτύσσει και στο εξωτερικό.

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνο αναπτύσσοντας ένα σύστημα ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού που επέτρεπε σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές περιπτέρων, καταστημάτων ψιλικών ειδών και λοιπές μικρές επιχειρήσεις τη διαχείριση εργασιών όπως τύπωμα αποδείξεων, επιστροφές τύπου, έλεγχος υπαλλήλων, οφειλές και άλλες. Το λογισμικό του i-Kiosk είχε καταξιωθεί ως κορυφαίο στο χώρο της μικρολιανικής, καθώς μέσα από αυτό κατεγράφησαν 40 εκατ. συναλλαγές σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, με το συνολικό τζίρο αυτών των συναλλαγών να ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.

intale_logo_i-kiosk_200210Η εταιρεία βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε διαδικασία περαιτέρω ανάπτυξης του λογισμικού της και rebranding και πλέον “συστήνεται” στους συνεργάτες της ως Intale, με στόχο να διασυνδέσει και να βελτιστοποιήσει ολόκληρη της βιομηχανία του λιανικού εμπορίου. Η Intale “γεφυρώνει” το χάσμα ανάμεσα στις εταιρείες λιανικής πώλησης, τα σημεία πωλήσεων και τον τελικό καταναλωτή, φέρνοντας τις εταιρείες παραγωγής ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων πιο κοντά στο μη οργανωμένο κανάλι λιανικών πωλήσεων, όπως είναι τα παντοπωλεία, τα ψιλικατζίδικα, τα μαγαζιά της γειτονιάς κλπα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Intale (πλέον) ανακοίνωσε και επισήμως την εξασφάλιση γύρου χρηματοδότησης “σποράς” ύψους 350.000 ευρώ (450.000 δολάρια) με κύριο χρηματοδότη το επενδυτικό ταμείο PJ Tech Catalyst Fund, το οποίο συμμετείχε με 300.000 ευρώ, τη συμμετοχή του οποίου ακολούθησαν επενδυτικοί “άγγελοι” με επιπλέον 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στο σχεδιασμό βέλτιστων λύσεων και στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ