Το Αγρίνιο “hub” της Philip Morris για όλη την Ευρώπη

Τα σχέδια της Παπαστράτος και της μητρικής εταιρείας Philip Morris για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στο Αγρίνιο θα παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη,  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Νικός Θεοφιλόπουλος στο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Παπαστράτος αποφάσισε να δημιουργήσει στο Αγρίνιο την κεντρική της αποθήκη καπνού για όλη την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι από την Αιτωλοακαρνανία θα τροφοδοτούνται οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη με 15.000 τόνους καπνού κάθε χρόνο.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική απόφαση που θα καταστήσει το Αγρίνιο βασικό κέντρο logistics για την Philip Morris, αναγεννώντας τις παλιές καπναποθήκες της Παπαστράτος και προσφέροντας θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και ευρύτερα στον κλάδο των μεταφορών και logistics.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταφορά θα γίνεται με κοντέινερ, είτε μέσω του λιμανιού του Πειραιά είτε οδικώς μέσω Ιταλίας. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα διακινούνται ετησίως περί τα 2.500 κοντέινερ.

Σημειώνεται ότι η Παπαστράτος είχε αποφασίσει να απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών την επόμενη τριετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ