Τουρκολιάς: “Τα προβλήματα της Εθνικής είναι πλέον πίσω”

Στην ετήσια ΓΣ των μετόχων της Εθνικής μίλησε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, τονίζοντας, πως η τράπεζα θα συνεχίσει να μετέχει ενεργά στο νέο “σκηνικό” που διαμορφώνεται στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Ο διευθύνων της Εθνικής τόνισε πως η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας συνοδεύεται από πρόσθετες ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης, ορισμένες από τις οποίες ήδη έχουν ολοκληρωθεί, όπως η επαναγορά υβριδικών τίτλων και η πρόταση επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών στις ΗΠΑ.

“Σταδιακά αλλά σταθερά, απορροφώνται όλες οι αρνητικές επενέργειες από τη ζημία που προκλήθηκε στην Εθνική, αλλά και στις άλλες τράπεζες, από το γνωστό PSI, όπως επίσης και ο αρνητικός αντίκτυπος στην Εθνική από τη δημοσιονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα προβλήματα είναι πίσω, όχι γιατί έχουν αγνοηθεί αλλά γιατί έχουν αντιμετωπιστεί με προοπτική ευνοϊκής εξέλιξης”, τόνισε ο Α. Τουρκολιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τόνισε ότι η τράπεζα καταγράφει στο τέλος του 2012 και στην αρχή του 2013 σημαντική μείωση των νέων επισφαλειών στην Ελλάδα.

Στην συνέλευση μίλησε και ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, λέγοντας πως η αύξηση των φόρων και η μείωση των εισοδημάτων δεν θα φέρουν ταχεία ανάπτυξη.

Αντίθετα, τόνισε, πρέπει να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των δημόσιων πόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ