Την ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Την ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε σύσκεψη στο υπουργείο, επισήμανε ταυτόχρονα την ανάγκη τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο και τόνισε πως “η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελούν μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα”.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα την αποφασιστικότητα των Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνται με το θέμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε, “προϋπόθεση για την επιτυχή εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων της χώρας που μπορούν να δημιουργήσουν πλούτο”.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως είναι ανάγκη το ελληνικό πρόγραμμα να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της ενεργειακής αυτονομίας

Ο κ. Σαμαράς μίλησε, τέλος, για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νοτίου της Κρήτης. Στο πλαίσιο αυτό είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκωλο και Πατραϊκό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ