Τζο Μπάιντεν: “Ηγέτης με όραμα και τόλμη ο Αντώνης Σαμαράς”

“Ηγέτη με όραμα και τόλμη”, χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντε, στο πλαίσιο της καθιερωμένης, ετήσιας τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας “τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση”.

Ο κ. Μπάιντεν επανέλαβε ότι “οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας”, σημειώνοντας τη “στενή συνεργασία» που έχουν οι κυβερνήσεις των δυο χωρών”. “Η Ελλάδα διαδραματίζει πολύτιμο ρόλο, ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ“, ανέφερε, τέλος, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Μπαράκ Ομπάμα: “Ζήτω η Ελλάς!”
“Για μια μέρα, όλοι είμαστε Έλληνες”
, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι “η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα-δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι”. Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση, για να τιμηθεί η 25η Μαρτίου 1821, ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα ξεκίνησε και φέτος τον χαιρετισμό του με τη λέξη “Καλησπέρα” στα ελληνικά.

Obama_Biden_454*280__002

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε το “βαθύ αντίκτυπο”των Ελληνοαμερικανών στο αμερικανικό έθνος, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις ελληνικές κοινότητες του Τάρπον Σπρινγκς, στην Φλόριντα και του Σικάγου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωσε το σύντομο χαιρετισμό του αναφωνώντας “Ζήτω η Ελλάς!”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ