Τα 10 πιο “περιζήτητα” startups της Silicon Valley σύμφωνα με το Linkedin

Οι προγραμματιστές που εργάζονται στη Silicon Valley έχουν αξιοσέβαστο κασέ, ανεξάρτητα από αν εργάζονται σε μεγάλη / καταξιωμένη ή σε μικρή / νεοσύστατη εταιρεία. Κατά συνέπεια, απολαμβάνουν μεγάλη ζήτηση και από τα δύο είδη επιχειρήσεων, και μάλιστα πολλά startups κερδίζουν τη μάχη «στρατολόγησης» ταλέντων.

Με βάση τη δραστηριότητα μεταξύ 287.000 προγραμματιστών και διαφόρων εταιρειών, το Linkedin συνέθεσε μία λίστα με τα πιο περιζήτητα startups της Silicon Valley. Παραθέτουμε τα 10 πιο δημοφιλή.

1. Cloudera
Αναπτύσσει και διανέμει το Hadoop, ένα λογισμικό ανοικτής αρχιτεκτονικής, που υποβοηθάει την επεξεργασία δεδομένων σε δημοφιλείς σελίδες. Πέτυχε χρηματοδότηση 65 εκατ. δολαρίων τον περασμένο Δεκέμβριο.

2. Dropbox
Χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες συστάσεις, η γνωστή υπηρεσία δεδομένων στο cloud απέκτησε συνολικά 175 εκατ. χρήστες αυτό το μήνα, και πέτυχε χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων το 2011.

3. Violin Memory
Κατασκευάζει μνήμη είδους flash, και αναπτύσσει νέα προϊόντα του είδους, για υπολογιστές. Πέτυχε χρηματοδότηση 96,2 εκατ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

4. Nimble Storage
Κατασκευάζει “υβριδικά” μέσα αποθήκευσης, συνδυάζοντας μνήμη flash και συμβατικούς σκληρούς δίσκους. Πέτυχε χρηματοδότηση 40,7 εκατ. δολαρίων το 2012.

5. Hortonworks
Εμπορικός διανομέας του Hadoop για Apache, μίας πλατφόρμας ανοικτής αρχιτεκτονικής για επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων. Πέτυχε χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο.

6. Go Pro
Κατασκευάζει μία γκάμα καμερών υψηλής ανάλυσης, και άλλων gadgets, που φοριούνται.

7. Jawbone
Κατασκευάζει αξεσουάρ Bluetooth, όπως handsfree για επικοινωνία και ακουστικά για μουσική. Εξαγόρασε τις Body Media και Massive Health μέσα στο 2013.

8. Big Switch Networks
Το ανοικτής αρχιτεκτονικής λογισμικό της, εμπλουτίζει δικτυακές υποδομές με τεχνολογία virtualization. Ιδρύθηκε το 2010 και πέτυχε χρηματοδότηση 25 εκατ. δολαρίων το 2012.

9. Pinterest
Ένα κοινωνικό δίκτυο που έχει πλέον καταξιωθεί, επιτρέποντας το διαμοιρασμό φωτογραφιών. Πέτυχε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

10. Nutanix
Προσφέρει μία πλατφόρμα virtualization, ενσωματώνοντας το hardware ενός server και τον αποθηκευτικό χώρο ενός ολόκληρου δικτύου, σε μία μόνο συσκευή. Πέτυχε χρηματοδότηση 71 εκατ. δολαρίων από τον Απρίλιο του 2011.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ