Τα μέλη της (υπο)δέχεται η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων

Μετά και την τελευταία γενική συνέλευση, οριστικοποιήθηκε η κατηγοριοποίηση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Τα βασικά τακτικά μέλη της ΕΕΝΕ είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται απο καινοτομία, εξωστρέφεια και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς και προσανατολίζονται προς την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Χωρίζουμε την βασική μας ομάδα μελών στις εξής υπο-ομάδες, ανάλογα με το στάδιο ωριμότητας στο οποίο βρίσκονται:

Idea Stage: Μέλη “πρώιμου σταδίου”, νεοφυείς επιχειρήσεις σε στο στάδιο της ιδέας, πριν δηλαδή αποκτήσουν νομική μορφή ή/και πριν να έχουν καν ξεκινήσει να αναπτύσσουν το προϊόν τους .

Start Ups: νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει ή έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσουν το προϊόν τους, με διάρκεια ζωής έως πέντε έτη, καινοτόμες και με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

“Graduated start-ups”: εκείνες οι εταιρείες δηλαδή που ξεκίνησαν ως start-up, αλλά πλέον έχουν παρέλθει πέντε χρόνια από την ίδρυσή τους παραμένοντας καινοτόμες και με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Πέρα από την παραπάνω ομάδα μελών, η οποία αποτελεί ουσιαστικά τον κύριο πυρήνα της κοινότητας που η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων αντιπροσωπεύει, υπάρχουν ακόμα δύο ζωτικής σημασίας ομάδες:

Τα συνεργαζόμενα μέλη, επιχειρήσεις ή οργανισμοί, δηλαδή, που έχουν τον δικό τους ρόλο στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας. Ανάμεσά τους συναντάμε συμβουλευτικές εταιρείες, επενδυτές, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μεγάλες ή εμπορικές επιχειρήσεις, co-working spaces, κλπ

Τα συνδεδεμένα μέλη, κοινωνικοί κυβερνητικοί και κρατικοί φορείς που συμβάλλουν στην εκπλήρωση των σκοπών της Ένωσης, όπως οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής (advisory board) της ένωσης, κ.ο.κ.

Για την ενεργή συμμετοχή σας, απαραίτητη είναι η ολοκλήρωση της εγγραφής σας στην ΕΕΝΕ. Συγκεκριμένα, η διαδικασία απαρτίζεται από τα παρακάτω βήματα:

Συμπλήρωση αίτησης εγγραφής, είτε μέσω της online φόρμας στο site της ΕΕΝΕ, είτε μέσω έγγραφης αίτησης στο Δ.Σ.

Εξόφληση του ποσού εγγραφής – ετήσιας συνδρομής

Απόδοση της ιδιότητας μέλους. Λαμβάνει χώρα επίσημα με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΕΝΕ.

Ετήσια συνδρομή

Η ετήσια συνδρομή εξαρτάται από το στάδιο ωριμότητας της επιχείρησης. Έτσι ένα τακτικό μέλος μπορεί να βρίσκεται σε ένα από τα παρακάτω στάδια:

Μέλος “πρώιμου σταδίου” – η ετήσια συνδρομή τους ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 20 €

Κανονικό μέλος – έχουν συνδρομή 100 € / έτος. Στην ίδια, ή στην επόμενη κατηγορία ανήκουν και τα συνεργαζόμενα όπως και τα συνδεδεμένα μέλη.

Στην ΕΕΝΕ εγγράφουμε και “υποστηρικτές”, μεγάλες επιχειρήσεις δηλαδή που υπήρξαν startups αλλά πλέον έχουν παρέλθει πέντε χρόνια από την ίδρυσή τους και αποτελούν success stories στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Στα μέλη αυτά σαν ελάχιστη ετήσια συνδρομή, με την μορφή χορηγίας, έχουν τεθεί τα 200 €.

Υπενθυμίζουμε πως δικαίωμα ψήφου σε αντίστοιχες διαδικασίες, έχουν μόνο τα μέλη που έχουν εξοφλήσει την ετήσια συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ