Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ: Εκδηλώσεις σε Δήμο Αθηναίων στις 27-29 Δεκεμβρίου

Το “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” που ξεκίνησε την πορεία του πριν από περίπου ένα μήνα, συνεχίζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων με πλήθος εκδηλώσεων που συνδυάζουν δράσεις αφιερωμένες στη δύναμη του Λόγου, τη δημιουργία της Τέχνης και την ομορφιά του αστικού πράσινου τοπίου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνει ήδη το κοινό, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.

Πρόγραμμα δράσεων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
•    Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, 17.00-19.00-Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
– Αγώνας debate με θέμα: “Η Δημοκρατία πρέπει να δίνει το λόγο ακόμη και στους αντιπάλους της” (σε συνεργασία με τον διαπανεπιστημιακό σύλλογο ρητορικής “Λόγοι” https://dittoilogoi.blogspot.gr).
– Θα ακολουθήσει προβολή πειραματικών ταινιών του κινηματογραφικού εργαστηρίου.

•    Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, 11.00-12.30.- Πράσινες δράσεις
Αφετηρία στην Κεντρική Είσοδο του Εθνικού Κήπου (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1) για καταγραφή των πράσινων χώρων και για ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού βιβλίων και φυτών για ενήλικες και οικογένειες (σε συνεργασία με τους Book Crossers και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο).

•    Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, 13.00
Ανάγνωση αποσπασμάτων από αγαπημένα βιβλία από τους καλλιτέχνες Μάγια Ανδρέου, Έφη Λογγίνου, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνο Τζούμα και Μαριέττα Φαφούτη. Μαζί τους θα διαβάσουν ο Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ) και Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ).
 
•    Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, 20.00 -Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο του 9,84)
Παράσταση της “Όπερας της Βαλίτσας” με το έργο Ντον Τζοβάννι του
Μότσαρτ

Το Πρόγραμμα “Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ” υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (www.nlg.gr).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ