ΤΑΙΠΕΔ: 27 προσφορές για 7 ακίνητα στην Πλάκα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση μέσω δικαιωμάτων επιφάνειας επί των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στην Πλάκα (Αττική), μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealstate.gr.

Ειδικότερα, υπεβλήθησαν οικονομικές προσφορές και για τα 7 ακίνητα της διαγωνιστικής διαδικασίας (συνολικά 27 προσφορές):

– Θρασύλου 24 & Θέσπιδος & Επιμενίδου

– Θέσπιδος 24

– Ραγκαβά 3-5

– Θέσπιδος 16

– Ραγκαβά 7

– Τριπόδων 32 και Ραγκαβά

– Θέσπιδος 8 και Ραγκαβά 6

Κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την επιλογή των συμμετεχόντων και για τις τιμές εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για κάθε ακίνητο, με βάση την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση.

Ακόμη, υπεβλήθησαν συνολικά 4 προσφορές για τα 4 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για τα ακίνητα στην Ουάσιγκτον, (750 τ.μ.), στη Νέα Υόρκη (960 τ.μ.), στην Πραιτόρια (400 τ.μ.) και στο Βελιγράδι (1.237 τ.μ.).

Το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει όλες τις δυνατές λύσεις και θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στη Λιουμπλιάνα, για το οποίο δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των νομικών του συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ