ΤΑΙΠΕΔ προς ΟΠΑΠ: “Υπογράψτε για Λαχεία, Intralot”

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σχετικά με 12ετή παραχώρηση των κρατικών λαχείων και την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι η σύμβαση μεταξύ της κοινοπραξίας 4 εταιρειών (ΟΠΑΠ, Scientific Games, Lottomatica και Intralot) και του ΤΑΙΠΕΔ, ενεκρίθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 17 Απριλίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ επιμένει στην ανακοίνωσή του, ώστε η κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι ο ΟΠΑΠ, να προσέλθει να υπογράψει τη σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ, όπως έχει υποχρέωση.

“Η σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων, καθώς και τα θέματα που καθόριζαν τις σχέσεις των μετόχων της κοινοπραξίας, όπως πχ. η σύμβαση μετόχων (shareholders agreement) και οι αμοιβές των μελών της υπό την ιδιότητα τους ως προμηθευτών της κοινοπραξίας τους (είναι ταυτόχρονα μέτοχοι και προμηθευτές), ήταν διαθέσιμα στην ψηφιακή βάση δεδομένων του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Άρα και απολύτως γνωστά, πριν από την υποβολή της προσφοράς της στην Emma Delta, την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ”, τονίζεται σχετικά με το “κώλυμα” που έχει προκύψει.

Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να υπογράψει τη σύμβαση για τον τεχνολογικό πάροχο με την Intralot, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΟΠΑΠ και την έγκριση (με πλειοψηφία 71% και 29% λευκό) της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας της 5ης Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ