Σωκράτης Λαζαρίδης: “Σε νέα τροχιά ο θεσμός του ΧΑ”

Στις πετυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank, αλλά και την δυναμική που αποκτά το ΧΑ ως θεσμός, αλλά και γενικότερα η ελληνική οικονομία, μέσω τέτοιων ενεργειών, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος κήρυξε, σήμερα, Παρασκευή, την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι τη ιδιαίτερη σημασία τόσο της επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όσο και της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank συνολικού ύψους 1.2 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 1.846.153.846  νέων ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, τιμής διαθέσεως 0,65 ευρώ.

Ολοκληρώνεται σήμερα με την εισαγωγή των 1.846.153.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών άλλη μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την Alpha Bank όσο και για το θεσμό του Χρηματιστηρίου. Η επιτυχία αυτή έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ρόλο του Χρηματιστηρίου στην άντληση κεφαλαίων, τη στήριξη της χρηματοδότησης των εταιρειών και εν τέλει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορώ να μην σημειώσω επίσης, ότι ο μηχανισμός της Κεφαλαιαγοράς, επέδειξε ευελιξία και ταχύτητα, με την έστω μικρή συμβολή του, στο μεγάλο αυτό και πρωτότυπο εγχείρημα σε ότι αφορά τη διάρθρωση και τις διαδικασίες του”, ανέφερε σχετικά, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, αφού κήρυξε την έναρξη της συνεδριάσεως του ΧΑ, τόνισε “τη διαχρονική στήριξη του θεσμού του χρηματιστηρίου από την τράπεζα”.

Παράλληλα ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε και στις πάντα επιτυχημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έχει πραγματοποιήσει η Alpha Bank με τη στήριξη της ευρείας μετοχικής βάσεως που διαθέτει, και οι οποίες έχουν συντελέσει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της τράπεζας, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ