Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει το 45ο ιστορικό του ρεκόρ από την αρχή του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από την αιφνίδια απόφαση της Κίνας να μειώσει τα επιτόκια της, ώστε να στηρίξει την οικονομία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 17.807,81 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,24% στις 4.712,97 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,52% στις 2.063,50 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Ross Stores κέρδισε 7,3%, μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της διοίκησης για τα κέρδη του 12μηνου χρήσης στα 4,32 δολάρια ανά μετοχή, από 4,26 δολάρια προηγουμένως. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 4,25 δολάρια.

Επίσης, κέρδη 4% σημείωσε η Caterpillar, καθώς η Stifel ξεκίνησε την κάλυψη της δίνοντας τη σύσταση “buy” με τιμή στόχο στα 122 δολάρια.

Άλμα 6,9% κατέγραψε η μετοχή της Sotheby’s, μετά την ανακοίνωση ότι ο William Ruprecht αποχωρεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόκειται, ίσως, για μια νίκη των ενεργών επενδυτών, που εδώ και ένα περίπου χρόνο απαιτούν μεγάλες διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές στον οίκο.

Στον αντίποδα, η GameStop έχασε 13%, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του 2015, στα 3,55 δολάρια ανά μετοχή από 3,70 δολάρια προηγουμένως.

Θετικά επέδρασαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια ανάκαμψης και ταχείας επιστροφής κοντά στο στόχο του κάτω, αλλά πλησίον του 2%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ