Συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι το project της “Αγιάς Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Το άρθρο 81, μάλιστα, του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, το οποίο αναφέρεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα είναι το μόνο που θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!

Oι βελτιωτικές κινήσεις αφορούν την αύξηση των θέσεων πάρκινγκ με αξιοποίηση οικοπέδου του Δημου το οποίο θα γίνει πάρκινγκ με έξοδα της ΑΕΚ. Δεντροφύτευση ίσης και μεγαλύτερης έκτασης από τα στρέμματα που θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιο του γηπέδου καθώς και πιθανή μικρή μείωση του ύψους του γηπέδου (2-3 μέτρα).

Το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει και η ομιλία του βουλευτή Γιώργου Πάντζα που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Εμείς λοιπόν, δηλώνουμε και από αυτό το βήμα, ότι θα στηρίξουμε την κατασκευή του γηπέδου, με ισόρροπες και βελτιωτικές προτάσεις. Προτάσεις, οι οποίες θα έχουν θετικό πρόσημο, και το στοιχείο της συνοχής, σε τοπικό, περιβαλλοντικό, και αθλητικό επίπεδο”, είπε χαρακτηριστικά.

Στις τάξεις της Ένωσης επικρατεί ικανοποίηση για το σημείο επαφής που βρέθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. Το νομοσχέδιο, βέβαια, θα περνούσε ούτως ή άλλως αφού έχει την στήριξη της κυβέρνησης, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήθελε να υπάρχει η έγκριση και του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και έγιναν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Επόμενο βήμα θα είναι πλέον το να πάει η ΑΕΚ στη Βουλή, πιθανότατα την Δευτέρα, ώστε να εξηγήσουν οι άνθρωποι της στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τις απορίες που μπορεί να υπάρχουν για το αναλυτικό σχέδιο της Ένωσης για την “Αγιά Σοφιά”. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, στη Βουλή να πάει και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ