Στο “Facebook των εκπαιδευτικών” η Teach’nGo

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Tη συνεργασία με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για εκπαιδευτικούς, το Edmodo, ανακοίνωσε η κυπριακή startup εταιρεία Teach’nGo κατά την παρουσίασή της σε πάνω από 200 επενδυτές στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του Demo Day 2013 του προγράμματος στο Άμστερνταμ του πανευρωπαϊκού δικτύου “επιταχυντηρίου” Startupbootcamp.

Η Teach’nGo αναπτύσσει ένα online λογισμικό που επιτρέπει τόσο στις διοικήσεις ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος όσο και σε ελεύθερους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς να διαχειρίζονται τους μαθητές και τους δασκάλους των τάξεών τους, την επικοινωνία μαζί τους και τις πληρωμές τους με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ώστε να επικεντρώνονται σε αυτό που έχει σημασία για έναν εκπαιδευτικό, την ίδια τη διδασκαλία. Η κυπριακή εταιρεία συμμετείχε από τις αρχές Απριλίου στο τρίμηνο πρόγραμμα “επιτάχυνσης” του Startubootcamp Amsterdam για το 2013.

edmodo_logo_175130Το Edmodo, αποκαλούμενο και “το Facebook για τους εκπαιδευτικούς“,  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και αυτή την στιγμή αποτελεί το ταχύτερα αναπτυσσόμενο διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο για καθηγητές και μαθητές παγκοσμίως, αριθμώντας πάνω από 20 εκατ. χρήστες. Στη διάρκεια των χρόνων έχει προσελκύσει επενδύσεις περίπου 50 εκατ. ευρώ και πρόσφατα άρχισε να κεφαλαιοποιεί την αξία που έχει δημιουργήσει, επιτρέποντας σε επιλεγμένους developers να τοποθετήσουν επί πληρωμή τις εφαρμογές τους πάνω στην πλατφόρμα του Edmodo.

Η Teach’nGo έχει περάσει επιτυχώς την ιδιαιτέρως αυστηρή διαδικασία επιλογής που εφαρμόζει η Edmodo και θα γίνει μία από τις πρώτες εφαρμογές που θα ανέβουν στην πλατφόρμα, επιτρέποντας στην κυπριακή εταιρεία να αποκτήσει έκθεση στη μεγάλη βάση εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν το Edmodo. Πολύ σύντομα, αφού ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία, θα ανακοινωθεί και η ενσωμάτωση της Teach’nGo στην Edmodo.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Χάρης Πετρασίτης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Teach’nGo, τόνισε πως ανάλογο ενδιαφέρον για την εφαρμογή έχουν δείξει και πωλητές εκπαιδευτικών λογισμικών στην Ολλανδία και διεθνείς ενώσεις καθηγητών, στους οποίους έχει γίνει επίδειξη του προϊόντος.

Επίσης, ο Χ. Πετρασίτης ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η ενσωμάτωση του Skype για την προσφορά online μαθημάτων και την ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα προβλέπει εάν ένας μαθητής, ανάλογα με την απόδοσή του, αναμένεται να περάσει ή να αποτύχει στις επόμενες εξετάσεις του, επιτρέποντας στον καθηγητή να δράσει προληπτικώς.

Όσον αφορά στο μοντέλο εσόδων που θα εφαρμόζει η εταιρεία, αυτό θα περιλαμβάνει μηνιαίες συνδρομές από 9 έως 29 ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες του επαγγελματία που το χρησιμοποιεί, και μία προμήθεια για κάθε ηλεκτρονική πληρωμή που ολοκληρώνεται μέσα από την πλατφόρμα. Με βάση τους υπολογισμούς της εταιρείας, από τα 100 εκατ. καθηγητές-επιχειρηματίες παγκοσμίως, η εταιρεία για τα πρώτα δύο χρόνια θα έχει δυνατότητα πρόσβασης σε (τουλάχιστον) 12.000 πελάτες, οι οποίοι με ένα μηνιαίο τζίρο 30 ευρώ ανά χρήστη, μπορούν να αποφέρουν έσοδα 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, για το business plan της η Teach’nGo διακρίθηκε τη Δευτέρα στο Διαγωνισμό Κυπριακής Επιχειρηματικότητας, όπου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Το βραβείο παρέλαβε η Νάταλυ Μασρουζιέ, συνιδρύτρια και επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, από τα χέρια του Τεό Παφίτη, του επιχειρηματίας που κατάγεται από τη Λεμεσό και αυτή την στιγμή αποτελεί έναν από τους πλέον αξιοσέβαστους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή την στιγμή, η πλατφόρμα της Teach’nGo βρίσκεται σε beta στάδιο, προκειμένου να αξιολογηθεί από τους χρήστες που το δοκιμάζουν και να διορθωθούν όποια πιθανά προβλήματα προκύψουν, ωστόσο αναμένεται πολύ σύντομα να ανοίξει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα για το κοινό.

Σε επικοινωνία του με το EMEAgr, ο Χ. Πετρασίτης τόνισε πως πλέον η Teach’nGo βρίσκεται σε διαδικασία προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων της τάξεως των 250.000 ευρώ για την επέκταση της ομάδας ανάπτυξης της πλατφόρμας και της ομάδας μάρκετινγκ, προκειμένου να κλιμακωθεί ακόμη πιο γρήγορα ως επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ήδη το ενδιαφέρον από επενδυτές μετά την ολοκλήρωση του Demo Day 2013 του Startupbootcamp Amsterdam υπήρξε σημαντικό και η Teach’nGo έχει ξεκινήσει συζητήσεις με 20 διαφορετικούς επενδυτές για να κλείσει συμφωνία χρηματοδότησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ