Στο Παρίσι η φθινοπωρινή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Η επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει στο Παρίσι στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με απώτερο στόχο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όπως επιθυμεί διακαώς η ελληνική πλευρά, προκειμένου να ξεκινήσει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Αυτό επιβεβαιώνουν πληροφορίες τόσο από την Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ που μετέδωσε το Mega, όσο και της κυβέρνησης στην Αθήνα.

Για το σκοπό αυτό θα μεταβούν στη γαλλική πρωτεύουσα Έλληνες αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι επικεφαλής της τριμερούς θα επισκεφθούν την Αθήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, για λίγες μόνο ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβούν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή απεμπλοκή από την τρόικα, αλλά και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και της τελευταίας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας εκτός συνόρων, καθώς κάθε φορά που οι εκπρόσωποι της τριμερούς επισκέπτονταν την Αθήνα, “λάμβανε χώρα ένα σόου που δεν κολάκευε κανέναν, ούτε τη χώρα, ούτε την Κυβέρνηση, ούτε την πλευρά των δανειστών”, λέει κυβερνητικό στέλεχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ