Στον αέρα (ξανά) το project του Ελληνικού

Επανέφερε το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο υπουργός (ο οποίος και στο παρελθόν είχε ταχθεί αντίθετος στη σύμβαση παραχώρησης στη Lamda Development) είπε συγκεκριμένα: «προχωράμε σε στρατηγικές πολιτικές προτεραιότητες τον επόμενο χρόνο, με ορίζοντα διετίας, ώστε να λυθεί το θέμα του Ελληνικού. Να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση της έκτασης, με βάση την πρόταση του Πολυτεχνείου, που είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται».

Σημείωσε επίσης ότι «για την δική μας λογική ένα μεγάλο Mall στο Ελληνικό δεν είναι επένδυση ανάπτυξης αλλά είναι το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και η μετατροπή εμπόρων σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους».

Σημειώνεται ότι μελέτη του ΕΜΠ αναφέρει ότι η δημιουργία Mητροπολιτικού πάρκου είναι «αναγκαία, εφικτή και φθηνή», ενώ τάσσεται κατά της πώλησης τμήματος του χώρου και προτείνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού, ενώ προβλέπει σύνδεση του μητροπολιτικού πάρκου με άλλους χώρους πρασίνου στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ