Στις 29 και 30/01 στην Αθήνα η “εξεταστική” για την τρόικα

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της Τρόικα στα κράτη-μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επταμελής Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του ΕΚ θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2014.

Στην Αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Ότμαρ Κάρας και συνεισηγητής της σχετικής έκθεσης της εν λόγω επιτροπής, καθώς επίσης και ο συνεισηγητής και Μέλος του ΕΚ Liem Hoang Ngoc. Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Νίκος Χουντής.

Η Αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου. Το κλιμάκιο του ΕΚ κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προεδρεία επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ