Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ν. Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα ο αρχηγός και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες. Ο ρόλος του επιβεβαιώνεται από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέρχονται από την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου, από τα οποία προκύπτει ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς, στο Νίκο Μιχαλολιάκο, που αναφέρεται ως “Führerprinzip”, αποδίδεται ο ηγετικός του ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.

Από την πλευρά του, κατά την απολογία του, ο αρχηγός της ΧΑ φέρεται να απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτικούς λόγους. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον Πατέλη σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά τη δολοφονία του  Φύσσα αφορούν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του “ουσιαστικού απόρρητου” ώστε να παραδοθούν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μέσα στην ημέρα οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, και όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, θα μεταφερθούν με κομβόι στον Κορυδαλλό υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ