Σοκ! Τέλος για το Ράλι Ακρόπολις!

Σβήνει από τον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού το φημισμένο Ράλι Ακρόπολις! Σύμφωνα με το protothema.gr, αιτία αποτελεί η μη καταβολή ενός παράβολου ύψους 170.000 ευρώ στην Eurosport Events.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μέχρι και προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να μίλησε με τον πρόεδρο της FIA κ. Ζαν Τοντ, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να υπάρξει άμεση επικοινωνία της θυγατρικής της Red Bull, της Red Bull Media House που έχει αναλάβει την διοργάνωση του WRC με την αντίστοιχη ελληνική εταιρία (Celeritas, κατ’ ανάθεση της ΕΛΠΑ). Όπως και έγινε, με τους δυο διοργανωτές να αναζητούν μια εφικτή λύση. Ωστόσο, η πρόταση της Celeritas να προστεθεί το ράλι Ακρόπολις στο καλεντάρι των αγώνων και από 13 να γίνουν 14 μέσα στη χρονιά βρήκε αντίθετους τους κατασκευαστές.

Στη συνέχεια, η Celeritas διευθέτησε το ζήτημα και απλώς η Ομοσπονδία ζήτησε την καταβολή παραβόλου 170.000 ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε με κυβερνητικούς παράγοντες να προέλθει από ιδιωτικές χορηγίες. Μερικούς μήνες πριν τον αγώνα, πιο συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ακόμα μία σύσκεψη των συναρμοδίων, όπου ανελήφθη η δέσμευση από τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου να καταβάλλουν το αντίτιμο. Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες, η Περιφέρεια Αττικής δήλωσε κώλυμα…

Μέσα σε αυτούς που… ξεχνούν να πληρώσουν είναι και ο Δήμος Λουτρακίου, εκεί όπου έχει οριστεί η αφετηρία και ο τερματισμός του Ράλι Ακρόπολις. Ο Δήμος Λουτρακίου φέρεται να χρωστάει στην διοργανώτρια εταιρία 30.000 ευρώ από τον αγώνα του 2012, 20.000 ευρώ από το 2013 και άλλα 20.000 ευρώ για την φετινή διοργάνωση.

Ένα μήνα πριν τον αγώνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Celeritas, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά για την πληρωμή του παράβολου. Η Eurosport Events απειλεί με ακύρωση του Ράλι Ακρόπολις και γι’ αυτό το λόγο ακολουθούν απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου.

“Διαπιστώσαμε ότι πραγματικά υπήρχε θέληση για να λυθεί το θέμα της καταβολής των χρημάτων” λέει στο protothema.gr ο Παύλος Αθανασούλας (Celeritas). Αλλά, όπως συνεχίζει, “ο αγώνας έγινε στο τέλος του Μάρτη και σήμερα βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και τα χρήματα δεν έχουν σταλεί. Πριν μια εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurosport Events κ. Φρανσουά Ριμπέιρο σε νέα επικοινωνία μας είπε ότι αν το θέμα δεν λυθεί η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Eurosport θα δημοσιοποιήσει το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα ξεκινήσει και εναντίον μας τις νομικές διαδικασίες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ