Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με νέα άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της αισιοδοξίας που υπήρξε στην αγορά για επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ ακόμη και μέσα στην ημέρα, αλλά και λόγω των θετικών μηνυμάτων για την οικονομία της ευρωζώνης, από το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,87%, ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,64%, ο CAC 40 +0,78% ενισχύθηκε 0,78%, ο DAX έκλεισε στο  +0,92% και σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ 1,13% και 0,43% υψηλότερα έκλεισαν ο ισπανικός IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB, αντίστοιχα.

To γερμανικό ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, υποδηλώνοντας πως, προς το παρόν τουλάχιστον, η κρίση στην Ευρωζώνη έχει τελειώσει.

Στο μεταξύ, οι τελευταίες συνομιλίες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, με τους ηγέτες των δύο πλευρών να δηλώνουν πως σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί μία βραχυπρόθεσμη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους. Μία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα δώσει τέλος στο shutdown της κυβέρνησης και θα αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ