Σενάρια πρόωρων εκλογών ή εκλογ-ίκευση της ΕΡΤ

Σε ένα “ντόμινο” αποφάσεων δείχνει να ωθεί την ελληνική πολιτική σκηνή το χθεσινό “λουκέτο” της ΕΡΤ, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών από την μεριά της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ανυποχώρητος ως προς τη θέση του, κατά την οποία το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν αναπόφευκτη απόδειξη συμμόρφωσης του ελληνικού κράτους στις υποδείξεις της Τρόικα για 2.000 απολύσεις στον κορεσμένο τομέα των δημοσίων υπαλλήλων και αναδιάρθρωση της επιχείρησης, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ αντιτίθενται και προτάσσουν τον εξορθολογισμό της. Εκπρόσωποι μάλιστα του “κοινού μετώπου” προδιαθέτουν για συμπεριφορά καταψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή, αφήνοντας μόνη στον αντίποδα τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσεγγίσει τον Κάρολο Παπούλια με σκοπό την αποτροπή του από το ενδεχόμενο του να υπογράψει μια πράξη “κατάφωρα αντιδημοκρατική”  μιας και δεν υποστηρίζεται καν από τις δύο στις τρεις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά αυτής.

Ταυτόχρονα, το ετοιμόρροπο πολιτικό σκηνικό δείχνει να κλονίζεται ακόμη περισσότερο από την Αριστερή Πρωτοβουλία, που εξέδωσε ανακοίνωση απευθυνόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με περιεχόμενο “Ή ρίξε την κυβέρνηση ή παραιτήσου!”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ