ΣΕΚΕΕ: Η ελληνική “κινητή” καινοτομία και φέτος στο Mobile World Congress

Στο Mobile World Congress 2014, τη σημαντικότερη εκδήλωση για τις ψηφιακές επικοινωνίες, θα συμμετάσχουν και φέτος ελληνικές καινοτομικές εταιρείες τεχνολογίας και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία να οργανώσει την ελληνική συμμετοχή, η οποία έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της "Εθνικής Ελλάδος Τεχνολογίας".

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 ως τις 27 Φεβρουαρίου 2014 στη Βαρκελώνη συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρυσι την είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 70.000 εκθέτες. Παρευρέθηκαν τα κορυφαία στελέχη των εταιρειών του κλάδου, περισσότερες από 1.700 εταιρείες εξέθεσαν τα προϊόντα τους και δεκάδες χώρες συμμετείχαν με εθνικά περίπτερα.

Η ελληνική αποστολή, τελεί και φέτος υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συν-διοργανώνεται με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τον Οργανισμό Invest in Greece.

Με βασικό σύνθημα "Challenge Accepted", στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιαστούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες 30 ελληνικών καινοτομικών εταιρειών. Μαζί τους, για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν το έργο τους ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, καθώς και "νεότευκτες" επιχειρήσεις - startups, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται με επιτυχία στις διεθνείς αγορές.

Οι προετοιμασίες της ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, με τη βοήθεια πολυμελούς ομάδας ειδικών στελεχών (εκπροσώπων συμμετεχουσών εταιρειών και εθελοντών) και έχει θέσει ως βασικό στόχο της να αποδείξει ότι η χώρα μας παράγει τεχνολογία και την καλλιεργεί ως στρατηγικό τομέα για την ανάπτυξή της. Παράλληλα, επιδιώκει να ενισχύσει την εξωστρέφεια του κλάδου, προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες στις πέντε ηπείρους.

Η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου InfoCom Mobiles & Apps, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στο Divani Caravel Hotel. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν εκπρόσωποι της πολιτείας. Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ Κωστής Παπαδημητρακόπουλος θα παρουσιάσει τους στόχους και τη σημασία του εγχειρήματος. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο Γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης θα παρουσιάσει την ελληνική συμμετοχή.

Την εμπειρία από τις προηγούμενες συμμετοχές και τα οφέλη για την Ελλάδα και τις εταιρείες-μέλη από την ενεργή παρουσία τους στη σημαντική αυτή διεθνή διοργάνωση, θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και σε φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας, o συντονιστής της ελληνικής αποστολής Βαγγέλης Αντωνιάδης.

Με την ουσιαστική αξιοποίηση των social media, με διαγωνισμούς και κληρώσεις, με την επανάληψη της ιδιαίτερα επιτυχημένης ελληνικής γιορτής με τίτλο "Taste the Greek spirit" και άλλες εκπλήξεις, το ελληνικό περίπτερο φιλοδοξεί να αναδειχθεί σ’ ένα από τα πιο "ζωντανά" σημεία του Hall 8.1 (App World, Stand Ι49) στη φετινή έκθεση της Βαρκελώνης.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρία του Hellenic Mobile Cluster (HMC), του συνεργατικού σχηματισμού των επιχειρήσεων, ερευνητικών και άλλων φορέων που ασχολούνται με τις ασύρματες και κινητές τεχνολογίες, ο οποίος αναπτύσσεται με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ. Η συζήτηση θα εστιάσει στη συνεργασία των επιχειρήσεων με τους ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς. Τα αρμόδια στελέχη της ΓΓΕΤ, του ΕΚΤ και  άλλων οργανισμών θα παρουσιάσουν τα βασικά σημεία του προγράμματος Ηorizon 2020, και ειδικά αυτά που σχετίζονται με τις ΤΠΕ.