Σαράντα χρόνια καινοτομίας και τεχνολογίας κλείνει η FedEx

Το 1978, ο ιδρυτής και πρόεδρος της FedEx Fred Smith είπε: “H πληροφορία σχετικά με το πακέτο είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο το πακέτο.” Η πεποίθηση της εταιρείας στη δύναμη της πληροφορίας και της πρόσβασης – που ανακλάται στη ρήση του Smith – είναι στο επίκεντρο κάθε καινοτόμου λύσης που έφερε η FedEx στην αγορά από το 1973.

Σήμερα, η FedEx καινοτομεί ξανά σε νέο επίπεδο με την επένδυση στη μετατροπή των δικτύων της σε μία ενιαία πλατφόρμα υβριδικού cloud που υποστηρίζει όλες τις IT λειτουργίες της εταιρείας – ενώ επεξεργάζεται περισσότερα από 15 petabytes δεδομένων καθημερινά.

Από την έναρξη των δραστηριοτήτων της το 1973, η FedEx έχει εξελιχθεί σε οδηγό των δεικτών της παγκόσμιας οικονομίας, συνδέοντας το 99% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Η εταιρεία έχει προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, πρωτοπορώντας στη μεταφορά και τον εντοπισμό των προϊόντων σε όλον τον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τώρα μια ευρεία γκάμα από επιλογές, καθώς και επιχειρηματικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των πελατών κάθε μεγέθους, από ανερχόμενες επιχειρήσεις έως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Από την αρχή, η καινοτόμος προσέγγιση “hub and spoke” της εταιρείας στις ολοκληρωμένες διαδικασίες μεταφοράς με τη χρήση προηγμένων συστημάτων πληροφορικής, έθεσε τις βάσεις για ένα περίπλοκο δίκτυο ικανό να διακινεί εκατομμύρια πακέτα σε όλο τον κόσμο.

Στην πιο πολυάσχολη ημέρα από την έναρξη της πριν από 40 χρόνια, τη 18η Δεκεμβρίου 2012, η FedEx διακίνησε 19,8 εκατομμύρια πακέτα. Εκτιμάται ότι η FedEx έχει διακινήσει πάνω από 31 δισεκατομμύρια συσκευασίες από το 1973.

Η FedEx Express αντιπροσωπεύεται στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers, εταιρεία του Ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου, από το 2003.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ