Σαμαράς: Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

“Όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλίου θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη grexit”, και τόνισε ότι “καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση και κάποιοι τώρα απειλούν να τη φέρουν πίσω. Πολιτική ευθύνη έχει ολόκληρο το Κοινοβούλιο. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε από τις αγορές, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και έπεσαν έξω σε όλα. Τώρα κάνουν κάτι χειρότερο, προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσει”.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ακόμα ότι “η Ευρώπη πήρε την απόφαση να μας στηρίξει με την πιστωτική γραμμή που θα μας επιτρέψει να δανειζόμαστε. Πρέπει να λήξει η τελευταία αξιολόγηση. Είμαστε κοντά και χωρίς να πάρουμε επώδυνα μέτρα, που δεν τα χρειαζόμαστε και θα επιβάρυναν τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης”, και πρόσθεσε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται συνεχώς τις δημοσκοπήσεις, αλλά ξεχνά τη βασικότερη μέτρηση ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές, δεν θέλει να ανακοπεί η πορεία της χώρας, δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Αυτή η στάση του κόσμου δείχνει ότι καταλαβαίνει και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές. Παρατεταμένη εκλογική περίοδος σημαίνει παράλυση για τη χώρα.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ