Πώς η Λατινική Αμερική γυρίζει την “πλάτη” της στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας

Έντεκα λατινοαμερικανικές χώρες αρνήθηκαν μέσα στην εβδομάδα την πρόταση του ΔΝΤ για τη συνέχιση της χρηματικής υποστήριξης της Ελλάδας, αναφέροντας κινδύνους να μην αποπληρωθούν τα δάνεια από την Ελλάδα, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με μετάδοση του πρακτορείου Reuters.

Ο Πάουλο Νογουέιρα Μπατίστα, ο οποίος εκτός της Βραζιλίας εκπροσωπεί και άλλα δέκα μικρότερα κράτη της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, και της Καραϊβικής δήλωσε δημόσια ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους αυτών των κρατών, καθώς η εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στη χώρα είναι μη ικανοποιητική σε σχεδόν όλους τους τομείς, ενώ οι προβλέψεις για ανάπτυξη και βιωσιμότητα του χρέους είναι υπεραισιόδοξες.

Η δήλωση του Μπατίστα έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση για εκταμίευση των 1,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ως μέρος της δόσης που έλαβε πρόσφατα η χώρα, ενώ σύμφωνα με το Reuters αντανακλά την οργή των αναδυόμενων κρατών-μελών του ΔΝΤ για τη διάσωση των υπερχρεωμένων Ευρωπαίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ