του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ
Πριν δύο εβδομάδες το Startupper.gr δημοσίευσε μία συνέντευξη με τον Μιχάλη Γκόντα, συνιδρυτή της νέας εταιρείας Forky, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία με τον παραδοσιακό κλάδο της εστίασης για να παραδίδει ποιοτικό φαγητό σε χαμηλό κόστος και γρήγορο χρόνο παράδοσης (κάτω από 15 λεπτά).
Δείτε την στο: Μ. Γκόντας: "Το Forky έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης 800.000 ευρώ"
Η νέα υπηρεσία προέκυψε μέσα από τη δραστηριοποίηση του Cookisto, μίας υπηρεσίας που είχε δημιουργήσει η ίδια ομάδα, αλλά διέθετε περισσότερο κοινωνικά χαρακτηριστικά: επρόκειτο για ένα "peer-to-peer" δίκτυο, στο οποίο ο χρήστης παρήγγελνε φαγητό από κάποιον άλλον χρήστη. Όπως εξηγεί ο Μιχάλης Γκόντας στη συνέντευξη προς το Startupper.gr, το μοντέλο αυτό δεν κατάφερε να λειτουργήσει σε τέτοιο βαθμό που να είναι οικονομικώς βιώσιμο για την εταιρεία, καθώς αυτό που αναζητά ένας χρήστης από μία υπηρεσία φαγητού είναι πρώτα από όλα η άνεση και η ευκολία, παρά το χαμηλό κόστος ή η ποιότητα φαγητού.
Αυτό που «κέντρισε» την προσοχή των αναγνωστών ήταν η ανακοίνωση ότι η Forky έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία της για χρηματοδότηση 800.000 ευρώ από το Opefund, το βρετανικό ταμείο Blue Wire Capital και από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές.
Διαβάστε επίσης γιατί το Openfund είπε «όχι» στο Cookisto, αλλά "ναι" στο Forky
Μάλιστα, δεν έλειψαν και σχόλια (φερ’ ειπείν στη σελίδα του Startupper.gr στο Facebook) σχετικά με το ύψος των κεφαλαίων που έλαβε η εταιρεία, κρίνοντάς τα δηλαδή ως πολλά.
διαβάστε περισσότερα στο Startupper.gr