ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε μία κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων των δύο μικρότερων κομμάτων της συγκυβέρνησης.

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: “Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης”.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη, οι τρείς αρχηγοί δεν ήρθαν συμφωνία για το αντιρατσιστικό.

 “Εάν η κυβέρνηση τελικώς δε συμφωνήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου, που είναι η προτίμησή μας, η λύση είναι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, την οποία είμαι βέβαιος ότι αποδέχεται ως βάση συζήτησης και η ΔΗΜΑΡ αλλά και άλλα κόμματα, γιατί ουσιαστικά ταυτίζονται τα κείμενα αυτά, να έρθει αμέσως για συζήτηση στη Βουλή, ως πρόταση νόμου. Και ευελπιστούμε πως η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσει με τους Βουλευτές της την πρόταση νόμου, πάντα με τη συζήτηση ανοιχτή για οποιαδήποτε βελτίωση πρέπει να γίνει για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν και καμία παρεξήγηση”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ δίνει τελεσίγραφο στη ΝΔ, καλώντας τη να καταλήξει σχετικά με το νομοσχέδιο μέχρι την Πέμπτη, διαφορετικά, αφήνει να διαρρεύσει ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου με το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, αν τα δύο μικρότερα κόμματα της συγκυβέρνησης προχωρήσουν τελικά στην κίνηση, είναι αμφίβολο αν θα αυτή θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς με την υπάρχουσα ισορροπία δυνάμεων στη βουλή, το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να υπερψηφιστεί χωρίς τη στήριξη της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ